Terug naar: Verenigingen

Zeilvereniging Daan Fok

www.daanfok.nl
Algemene informatie

Zeilvereniging Daan Fok is voor alle (toekomstige) middelbare scholieren uit Amersfoort. Onze vier boten liggen op De Loosdrechtse Plassen. Bij Daan Fok leer je op een leuke manier zeilen, met schoolgenoten uit alle klassen en jaren – de gezelligheid er omheen is minstens zo belangrijk als de zeillessen zelf. Lid word je in het beste geval in de eerste klas, en in de daarop volgende jaren word je stapsgewijs opgeleid tot volwaardig zeiler. Daan Fok is een kleine club mensen, met plek voor zo’n 56 leden.

Hoe werkt dat dan?

Eerst haal je je bemanningskaart, wat betekent dat je in staat bent alle basishandelingen op een boot uit te voeren. De laatste zeilkaart is de valkenkaart. Met een valkenkaart op zak ben je in staat in je eentje een valk (boot van 6,5 meter lang) te zeilen. Het streven is om de leden op het niveau van de valk te krijgen, nog voor ze de middelbare school verlaten.

Valkenkaarthouders worden aspirant-zeilleiders, aspirant-zeilleiders worden zeilleiders en de zeilleiders leiden de nieuwe leden op. Zo houdt de club zichzelf draaiende!

Is het geen wonder?

Natuurlijk is het de bedoeling dat je lekker veel komt zeilen, maar als je een keertje niet kan is dat geen punt. 

Wil je meer informatie bezoek dan onze website!
www.daanfok.nl of stuur een mailtje naar onze secretaris Edmee: secretarisdaanfok@gmail.com 

close