Over Schoolsport

Samen met klasgenootjes en andere schoolkinderen meedoen met sporttoernooien? Leuk toch! Voor zowel basisschoolleerlingen als leerlingen van het Voortgezet Onderwijs organiseren de Amersfoortse sportverenigingen daarom verschillende schoolsporttoernooien.

Amersfoortse schoolsportkampioenschappen
Voor de basisscholen vormen de sporttoernooien samen de Amersfoortse schoolsportkampioenschappen. Door mee te doen met zoveel mogelijk toernooien sparen de leerlingen voor een tas met sportmaterialen voor de gymles of op het schoolplein. 

Clinics
Ter voorbereiding op de toernooien verzorgen de buurtsportcoaches samen met de verenigingen clinics tijdens de gymlessen op school. Op deze manier maak je alvast kennis met de sport en de spelregels voor het toernooi. Ook voor speciaal onderwijs bieden wij clinics aan. Kijk hier voor meer info.[link clinics]

Kies je sport
Ook via Kies je sport kun je kennismaken met de verschillende sporten en sportverenigingen/sportaanbieders in Amersfoort. Ieder half jaar ontvangen de basisschoolleerlingen het Kies je sport boekje en de leerlingen van het Voortgezet Onderwijs de digitale Kies je sport flyer. In het boekje en op de flyer staat een divers aanbod van kennismakingsactiviteiten. Uiteraard zijn hierbij ook de mogelijkheden voor aangepast sporten opgenomen. 

Zomerpretpas
In de zomervakantie organiseert ZomerPretPas spannende, vrolijke, gekke en bijzondere activiteiten. Sinds de zomer van 2020 werkt Schoolsport Amersfoort samen met ZomerPretPas. Zo wordt er onder andere voor de inschrijvingen gebruik gemaakt van de website van Schoolsport Amersfoort.

close