Stuurgroep Schoolsport

Sporten is leuk! Alleen soms kan het best een tijd duren voordat je een sport hebt gevonden die helemaal bij jou past. En waar je blij van wordt. Met de opzet van de schoolsportkampioenschappen willen we iedereen de kans geven verschillende sporten te proberen. Gewoon een keertje meedoen met je klas. Ook al sport je ieder weekend al bij je club. Of misschien heb je nog niet een sport gevonden waarin je je thuis voelt en geeft dit je de kans een sport te proberen tijdens de clinics of door mee te doen met het toernooi. En het leuke daar weer van? Jij leert wat er nog meer is, en de verenigingen die de toernooien organiseren laten zien waar zij goed in zijn: plezier in hun sport. Vanuit de stuurgroep willen we dat plezier voor iedereen, voor de kinderen die meedoen, voor school, voor de club, bewaken.

Maaike Swets

In mijn dagelijks werk heb ik met jongeren te maken. Sporten kun je op allerlei niveaus: in de gymles, op de sportclub, tijdens toernooien en op topsportniveau. Voor jongeren is sport om verschillende redenen belangrijk. Je bent sportief bezig, werkt aan je gezondheid en doet dat samen met anderen. Want dat is sport ook: met elkaar plezier hebben!  

Juliette van Balen

Mijn sport? Via tennis en heel lang wedstrijdzwemmen werd ik uiteindelijk waterpoloster. Ik deed mee aan allerlei verschillende studentensporttoernooien in Groningen, heb ontzettend veel plezier gehad tijdens de Grote Nederlandse Studenten Kampioenschappen, werd later voorzitter van de Amersfoortse Zwem- en Poloclub (AZ&PC) en vervolgens voorzitter van de Amersfoortse Sport Federatie (ASF). Vanuit die rol mocht ik een aantal jaren geleden de Amersfoortse Schoolsportkampioenschappen in zijn huidige vorm opstarten. Mijn dagelijkse werk? Ik ben advocaat en gespecialiseerd in alles wat met internet en privacy heeft te maken. Dat doe ik vanuit mijn eigen kantoor: IP advocaten. En wat ik verder doe: nog steeds waterpolo. Met mijn eigen team!

Jan  Krediet

Sinds 2002 woont ons gezin in Kattenbroek. Onze zoon Jan speelde op hoog niveau rugby bij RC Eemland. Zelf ben ik penningmeester van deze mooie rugbyclub geworden. Sporten is belangrijk. Hoe jonger je ermee begint, des te meer kans dat je het later ook blijft doen. Ook het sociale aspect van samen sporten, vrijwilligerswerk doen, is goed voor je welbevinden. Daarom is meedoen aan schoolsport activiteiten een mooie gelegenheid om met verschillende sporten kennis te maken. Om die mogelijkheid te behouden en verder te ontwikkelen, wil ik me graag inzetten.

Jan Hardeman

Sport en bewegen loopt als een rode draad door mijn hele leven. Zwemmen, waterpolo, hardlopen, volleybal: alles vond ik leuk (en nog steeds). Als gymleraar werkte ik op verschillende Amersfoortse basisscholen, totdat ik bij SRO ging werken. Tegenwoordig ben ik de coördinator van het team buurtsportcoaches. We brengen inwoners van Amersfoort van alle leeftijden in beweging. Een prachtige missie vind ik, want bewegen kan zó veel betekenen, voor iedereen, ieder op zijn eigen niveau. Dat ervaar ik dagelijks in mijn werk.

Albert Jan Thomassen

Van huis uit heb ik twee sportlessen meegekregen: sporten is belangrijk en het wordt nog leuker als je ook actief bijdraagt als vrijwilliger. In mijn jeugd bestond sport vooral uit voetbal, tennis, paardrijden en het organiseren van toernooitjes. Lekker buiten sporten met anderen. Tegenwoordig ben ik een actief hardloper, hockeyer en skiër. Via het bestuur van de Amersfoortse Mixed Hockeyclub (AMHC) ben ik aanraking gekomen met de Amersfoortse Sportfederatie (ASF), waar ik op dit moment secretaris ben. Hoe belangrijk en leuk sporten in je jeugd is voor de rest van je leven weet ik uit eigen ervaring. En daarom draag ik vanuit de ASF graag mijn steentje bij aan het stimuleren van schoolsport in Amersfoort. En verder: al sinds de eeuwwisseling wonen wij met heel veel plezier in Amersfoort. Als zelfstandig professional ben actief in de wereld van familiebedrijven.

 

close