Stuurgroep Schoolsport

Sporten is leuk! Alleen soms kan het best een tijd duren voordat je een sport hebt gevonden die helemaal bij jou past. En waar je blij van wordt. Met de opzet van de schoolsportkampioenschappen willen we iedereen de kans geven verschillende sporten te proberen. Gewoon een keertje meedoen met je klas. Ook al sport je ieder weekend al bij je club. Of misschien heb je nog niet een sport gevonden waarin je je thuis voelt en geeft dit je de kans een sport te proberen tijdens de clinics of door mee te doen met het toernooi. En het leuke daar weer van? Jij leert wat er nog meer is, en de verenigingen die de toernooien organiseren laten zien waar zij goed in zijn: plezier in hun sport. Vanuit de stuurgroep willen we dat plezier voor iedereen, voor de kinderen die meedoen, voor school, voor de club, bewaken.

 

 

Jan  Krediet

Sinds 2002 wonen wij in Amersfoort. Als tiener en later als jongvolwassen heb ik tennis, korfbal en volleybal op competitieniveau gespeeld. Onze zoon Jan speelt rugby op hoog niveau eerst bij RC Eemland en nu hij in Groningen studeert bij RC Groningen. Ik ben zes jaar penningmeester van RC Eemland geweest. Onze dochter Eva speelde volleybal bij Forza in Hoogland. Sporten is belangrijk. Mijn ervaring is dat als je jong begint met sporten heb je meer kans dat je het later ook blijft doen. Ook het sociale aspect van samen sporten, vrijwilligerswerk doen, is goed voor je welbevinden. Daarom is meedoen met schoolsport een mooie gelegenheid met verschillende sporten kennis te maken. Om die mogelijkheid te behouden en verder te ontwikkelen, wil ik me graag inzetten.

Joop Stas

Sporten is mij niet vreemd. Al van jongs af aan doe ik aan turnen en daarnaast ben ik ook gaan hardlopen. In vroeger jaren kon je mij ook vaak in het zwembad vinden. Ik merk dat sporten mij goed doet en vind het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen in aanraking komen met sport. Dat doe ik op mijn school (Openbaar Kindcentrum De Meander in Kattenbroek), waar ik directeur onderwijs ben, door de kinderen te enthousiasmeren voor de sporttoernooien en Kies Je Sport. Een leerkracht en een ouder zorgen ervoor dat het opgeven voor activiteiten soepel verloopt. En, met resultaat. Steeds meer kinderen weten de weg naar bewegen te vinden. Kom achter dat tablet vandaan, schuif de laptop aan de kant, doe de tv uit en kom in beweging!

Maaike Swets

Bijna 40 jaar heb ik in het onderwijs gewerkt en heb ik dus met jongeren te maken gehad. Sporten kun je op allerlei niveaus: in de gymles, op de sportclub, tijdens toernooien en op topsportniveau. Voor jongeren is sport om verschillende redenen belangrijk. Je bent sportief bezig, werkt aan je gezondheid en doet dat samen met anderen. Wat dat is sport ook: met elkaar plezier hebben!

Koen Jansen

Albert Jan Thomassen

Van huis uit heb ik twee sportlessen meegekregen: sporten is belangrijk en het wordt nog leuker als je ook actief bijdraagt als vrijwilliger. In mijn jeugd bestond sport vooral uit voetbal, tennis, paardrijden en het organiseren van toernooitjes. Lekker buiten sporten met anderen. Tegenwoordig ben ik een actief hardloper, hockeyer en skiër. Via het bestuur van de Amersfoortse Mixed Hockeyclub (AMHC) ben ik aanraking gekomen met de Amersfoortse Sportfederatie (ASF), waar ik op dit moment secretaris ben. Hoe belangrijk en leuk sporten in je jeugd is voor de rest van je leven weet ik uit eigen ervaring. En daarom draag ik vanuit de ASF graag mijn steentje bij aan het stimuleren van schoolsport in Amersfoort. En verder: al sinds de eeuwwisseling wonen wij met heel veel plezier in Amersfoort. Als zelfstandig professional ben actief in de wereld van familiebedrijven.

 

close