Streetwise Cup jongens groep 7&8

(LET OP: Voor het basisonderwijs geldt: maximaal 2 jongensteams en 2 meidenteams per school inschrijven)

De Streetwise Cup is het straatvoetbaltoernooi voor alle kinderen van 10 t/m 15 jaar op de Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds. De Streetwise Cup bestaat uit 5 speelrondes (voorronde, stadsfinale, kwartfinale, halve finale en landelijke finale) en 4 categorieën: 1. Meiden 10-12 jaar 2. Jongens 10-12 jaar 3. Meiden 13-15 jaar 4. Jongens 13-15 jaar.


Speelwijze en speeltijd
De duur van de wedstrijden tijdens de voorronde in Amersfoort is 5 minuten per wedstrijd. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld. Er wordt zonder de buitenspelregel gespeeld, slidings zijn niet toegestaan en een terugspeelbal mag niet met de handen worden opgepakt door de keeper. Per voorronde plaatst het beste team zich voor de stadsfinale.


Tijdens de stadsfinale duren de wedstrijden 10 minuten. Alleen het winnende team per categorie plaatst zich vanuit de stadfinale voor de regionale kwartfinale.

Samenstelling team
Ieder deelnemend team bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 spelers; dit is inclusief één keeper en wisselspelers. De deelnemers dienen tussen de 10 en 12 jaar te zijn of tussen de 13 en 15 jaar. Alleen de spelers die op het inschrijfformulier staan, mogen deelnemen aan het kampioenschap. Dit kan tussentijds niet meer gewijzigd worden. Een speler mag in het toernooi alleen ingeschreven zijn voor 1 team. Meiden mogen wel meespelen in een jongensteams, dan spelen zij mee in de jongenspoule. Jongens mogen niet meespelen in meidenteams. Het inschrijfformulier kan alleen online ingediend worden via deze website. Veiligheid van de deelnemers staat voorop. Zijn er kinderen die zich niet identificeren als jongen of meisje? Neem dan contact op met de organisatie.

De planning voor het seizoen 2023-2024 is als volgt*:

  • De stadsfinale staat gepland op woensdag 18 oktober 2023 (BO 10.00-13.00 uur, VO 13.30-16.30 uur);
  • Kwartfinales worden in april/mei 2024 gespeeld;
  • Halve finales worden in juni 2024 gespeeld;
  • De finale wordt eind juni/begin juli 2024 gespeeld.

    * Let op: vervoer van en naar de finalerondes zijn de verantwoordelijkheid van het team zelf.
Schrijf je hier in!

close