Doe mee met de Schoolsport-activiteiten! Zo ontdek je verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort. Misschien vind je een sport die je zo leuk vindt, dat je ermee verder wilt!

Maak kennis met verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort!

Doe mee. Schrijf je in!

Basisschool De Windroos ontvangt uit handen van wethouder Hans Buijtelaar stimuleringsprijs Schoolsport Amersfoort én vignet Gezonde School

 

Basisschool De Windroos was dit schooljaar hard op weg om een van de sportiefste basisscholen van Amersfoort te worden. Maar in verband met de maatregelen met betrekking tot het coronavirus werden half maart alle schoolsporttoernooien tot het eind van het schooljaar geannuleerd. Dit schooljaar dus geen sportiefste school van Amersfoort die door Schoolsport Amersfoort in het zonnetje wordt gezet. Maar de inzet van de leerlingen van De Windroos werd wel beloond met een stimuleringsprijs uit handen van wethouder Hans Buijtelaar. Daarnaast ontving de school ook het vignet Gezonde School, thema bewegen en sport

Na de prijsuitreiking van vorig schooljaar waar De Windroos verdienstelijk 3e werd, was de boodschap van de leerlingen duidelijk: volgend schooljaar doen we aan alle schoolsporttoernooien mee! En dat maakten ze zeker waar: ze deden aan alle 13 georganiseerde toernooien tot half maart dit jaar mee: van tafeltennis tot volleybal en van dammen tot zaalvoetbal. Er was zelfs al ingeschreven voor de overige toernooien die nog moesten plaatsvinden.

Een mooie prestatie vond Schoolsport Amersfoort (een samenwerking tussen de Gemeente Amersfoort, de Amersfoortse Sportfederatie en de buurtsportcoaches Amersfoort).  Wethouder Hans Buijtelaar wilde de leerlingen van groep 8 persoonlijk feliciteren en de stimuleringsprijs uitreiken. Eerst werd hij door Deborah Drenth van De Windroos bijgepraat over hoe de school omgaat met het sporten in de huidige coronatijd. Er werden online oefeningen doorgestuurd en later werd er ook weer buiten gesport. Toen was het tijd voor het uitreiken van de stimuleringsprijs: een stimulans voor de school om volgend jaar weer mee te doen met alle toernooien en voor de leerlingen van groep 8 om volgend schooljaar mee te doen aan de toernooien die de Amersfoortse sportverenigingen organiseren voor het Voortgezet Onderwijs.

Naast de stimuleringsprijs voor deelname aan de Schoolsport activiteiten ontving de school ook nog het vignet Gezonde School uit handen van wethouder Buijtelaar. De Windroos ontving dit vignet voor het thema bewegen en sport. Hiermee krijgt de school erkenning voor hun structurele inspanning om de leerlingen voor, tijdens en na schooltijd een gevarieerd beweeg- en sportaanbod aan te bieden. GGD regio Utrecht ondersteunt scholen bij de Gezonde School-aanpak in samenwerking met de buurtsportcoaches. Een goede gezondheid van leerlingen, draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een betere leefstijl. Dit past ook bij de Amersfoortse aanpak B.Slim om gezonde voeding en meer bewegen te stimuleren onder de jeugd. Daarom kreeg de school vanuit B.Slim doppers en watertaps aangeboden.

close