Doe mee met de Schoolsport-activiteiten! Zo ontdek je verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort. Misschien vind je een sport die je zo leuk vindt, dat je ermee verder wilt!

Maak kennis met verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort!

Doe mee. Schrijf je in!

JvO Schoolschaakkampioen Voortgezet Onderwijs

Op 12 februari togen 13 schaakteams van het Voortgezet Onderwijs zich naar Het Zwaluwnest voor het vierde Schoolschaakkampioenschap Voortgezet Onderwijs van Amersfoort. Met vier teams meer dan vorig jaar zit het schaken op het Voortgezet Onderwijs goed in de lift! Leuk dat een heleboel scholieren zich met schaken bezig houden en mee willen doen aan een schaaktoernooi. 

Het werd wel snel duidelijk dat Corderius 1 met een sterk team was gekomen. Uiteindelijk won Corderius 1 alle drie de wedstrijden (ook die tegen JvO 1!), maar Guido 3 deed dat ook. Beide teams hadden zes punten en speelden in de vierde ronde tegen elkaar. Daarachter stonden wel 5 teams met 4 punten (2 gewonnen en één verloren). Dus heel erg spannend. In de vierde ronde speelde Corderius 1 tegen Guido 3 (beide teams nog niets verloren). Het werd een spannende wedstrijd. Aan bord 1 won Tim van Boris. Aan het tweede en derde bord kwamen de verrassingen. Rik vergistte zich in de partij en moest de overwinning aan Mark geven. Hetzelfde overkwam Lucas aan bord drie: het punt ging naar Julianne. Zo ontstond een koppositie voor Guido 3. Inmiddels was het daarachter een slagveld geworden wie er ook op 6 punten zouden komen. Dat lukte JvO 1 en Corderius 3. Dan kan je de slotronde voorspellen: Guido 3 moest tegen JvO 1. Dat was wel duidelijk: JvO 1 ging er wel even “voor zitten”. Ze speelden sterk en overspoelden Guido 3 met 3-0. Zo gebeurde het dus dat Corderius 1 en Guido 3 in een spannende strijd zaten en uiteindelijk JvO1 er met het kampioenschap ervan door ging. Slotsom: Zowel JvO 1, Corderius 1 en Guido 3 hadden onderling een keer gewonnen en verloren. Dus alle drie 8 punten; dan geeft het aantal bordpunten de doorslag.

 

close