Doe mee met de Schoolsport-activiteiten! Zo ontdek je verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort. Misschien vind je een sport die je zo leuk vindt, dat je ermee verder wilt!

Maak kennis met verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort!

Doe mee. Schrijf je in!

Ook dit jaar weer schoolschaatsles bij WinterparadIJS!

Voor de zevende keer wordt de schaatsbaan van 600 vierkante meter weer op het Eemplein gebouwd. Dit jaar ligt het ijs er van vrijdag 22 november tot en met zondag 5 januari.

In de weken voorafgaand aan de kerstvakantie worden overdag schaatslessen gegeven aan de basisschoolleerlingen uit Amersfoort en omgeving. De schaatslessen duren ongeveer een half uur. Hierin leren de kinderen de basis van het schaatsen. Na de les mogen de kinderen ook nog vrij schaatsen. In totaal staan ze een uur op het ijs.

De kinderen hoeven geen schaatsen mee te nemen, deze zijn op de ijsbaan aanwezig. Het mag natuurlijk wel (geen noren). De schaatslessen worden gegeven tijdens de schooltijden (tussen 09.00 en 14.00 uur). De standaardprijs voor een uur schaatsen met één klas (variërend van 15 tot maximaal 30 kinderen) is € 90,-. Deze inkomsten zijn hard nodig om de ijsbaan te kunnen realiseren. 

Als voorbereiding op het schoolschaatsen heeft de KNSB een leuk lespakket gemaakt wat tegen verzendkosten kan worden besteld. Het bestaat onder andere uit lesboekjes met oefeningen, leuke weetjes over het schaatsen en puzzels. Het is verkrijgbaar in drie leeftijdscategorieën en te bestellen via https://bestellen.youngcrowds.nl/webform/schaatsen.

Via de site https://www.winterparadijs-amersfoort.nl/schoolschaatsen/  kan vanaf maandag 28 oktober gereserveerd worden voor het schoolschaatsen. 

close