Doe mee met de Schoolsport-activiteiten! Zo ontdek je verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort. Misschien vind je een sport die je zo leuk vindt, dat je ermee verder wilt!

Maak kennis met verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort!

Doe mee. Schrijf je in!

Dag van de Aangepaste Sport: "Meedoen! Hoe dan?!"

Op 13 november vindt voor de derde keer de Dag van de Aangepaste Sport plaats. Dit jaar bij Optisport in Soest met het thema “Meedoen! Hoe dan?!” Dit evenement is een initiatief van de stichting Passend Sport Midden-Nederland in opdracht van de gemeentes Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest en Woudenberg. Zij wil dat iedereen met een fysieke, zintuigelijke en/of een verstandelijke beperking, kan meedoen aan sporten, de weg weet naar passend sportaanbod en door sport kan deelnemen aan de inclusieve samenleving. 

Van 16:00 tot 18:00 is er een symposium voor professionals en vrijwilligers uit zorg, sociaal domein en sport, politici, beleidsambtenaren en andere geïnteresseerden. Presentator Robbert Meeder van Radio 1 Langs de Lijn, bespreekt met diverse ervaringsdeskundigen de zoektocht naar sportmogelijkheden tot aan de structurele vrijetijdsbesteding die bij een sportaanbieder of vereniging gevonden werd. Vanaf 18:00 uur verzorgen maar liefst 24 verschillende verenigingen en sportaanbieders kennismakingsclinics en demonstraties voor iedereen die door een beperking, chronische ziekte, motorische achterstand of door een andere reden moeite heeft om aansluiting te vinden bij het reguliere sportaanbod.

Meer informatie: https://passendsportenmn.nl/dag-van-de-aangepaste-sport/

 

close