Flip van der Pol ontvangt Lenaert Nicasiusspeld

Op woensdag 10 april was alweer de laatste (finale)dag van het 81e Schoolvoetbaltoernooi van 2019. Uiteraard stond deze dag in het teken van de winnaars (meiden: De Regenboog en jongens: De Marke), maar deze dag stond ook zeker in het teken van Flip van der Pol. Flip organiseerde dit jaar voor de 50e keer het Schoolvoetbaltoernooi voor de Amersfoortse basisscholen. Uit handen van locoburgemeester Kraanen ontving Flip de Lenaert Nicasiusspeld voor o.a. zijn inzet voor het Schoolvoetbal in Amersfoort.Flip is een soort supervrijwilliger die, naast het Schoolvoetbaltoernooi Amersfoort, ook de regiofinales organiseerde, scheidsrechter was en in andere functies acties was voor de KNVB en COVS. Ook hielp hij bij projecten van World Servants in landen als Haïti, Oekraïne, Bolivia en Malawi met inzamelingsacties en door ter plaatse zelf te helpen bouwen.

Wethouder Buijtelaar van sport: "Flip van der Pol is de icoon van het schoolvoetbal in Amersfoort en liet duizenden kinderen sporten door jaarlijks van alles te regelen: van velden en vrijwilligers tot scheidsrechtersm inschrijvingen, vaantjes en medailles." Locoburgemeester Kraanen vult aan: "Als je daarnaast, in vijftig jaar tijd, ook nog zoveel andere, mooie activiteiten oppakt; geld inzamelt voor goede doelen en zelf hamer en trofel ter hand neemt in verre landen, ben je voor ons een held. Dan verdien je in Amersfoort de Lenaert Nicasiusspeld."

Uiteraard werd Flip ook namens Schoolsport Amersfoort in het zonnetje gezet. Hij ontving uit handen van Maaike Swets, voorzitter van de Stuurgroep Schoolsport, een herinneringsschaal.

Jouw account

E-mail
Wachtwoord
Registreer

Je gegevens worden gebruikt volgens ons privacy statement.