Doe mee met de Schoolsport-activiteiten! Zo ontdek je verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort. Misschien vind je een sport die je zo leuk vindt, dat je ermee verder wilt!

Maak kennis met verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort!

Doe mee. Schrijf je in!

Komen jullie ook schaatsen bij het WinterparadIJS?

Namens de Stichting Eem On Ice nodigen wij de Amersfoortse basisscholen van harte uit om ook deze winter te komen schaatsen bij het WinterparadIJS! Voor alweer de zesde keer wordt de schaatsbaan, welke 600 vierkante meter meet, op het Eemplein opgebouwd. Dit jaar ligt het ijs er van vrijdag 23 november tot en met zondag 6 januari. Ook dit jaar wordt de baan overdekt en komen er zeilen rondom die bij wind en regen dicht kunnen. Op die manier is de baan weinig afhankelijk van het weer en kan schaatsgarantie gegeven worden.

In de weken voorafgaand aan de kerstvakantie worden overdag schaatslessen gegeven aan de basisschoolleerlingen uit Amersfoort en omgeving. Tijdens de schaatslessen van ca. een half uur leren de kinderen de basis van het schaatsen. Na de les mogen de kinderen ook nog vrij schaatsen. De kinderen hoeven geen schaatsen mee te nemen, deze zijn op de ijsbaan aanwezig. Het mag natuurlijk wel (geen noren). De schaatslessen worden gegeven tijdens de schooltijden (tussen 09.00 en 14.00 uur). Na de les mogen de kinderen ook nog vrij schaatsen.IN totaal staan de kinderen een uur op het ijs. Na afloop van de les krijgen alle leerlingen een polsbandje wat recht geeft op een gratis proefles bij de Amersfoortse IJsvereniging. De standaardprijs voor een uur schaatsen met 1 klas (15 - 30 kinderen) is 90 euro. Deze inkomsten zijn hard nodig om de ijsbaan te kunnen realiseren. 

Als voorbereiding op het schoolschaatsen heeft de KNSB een leuk lespakket gemaakt wat tegen verzendkosten kan worden besteld. Het bestaat onder andere uit lesboekjes met oefeningen, leuke weetjes over het schaatsen en puzzels. Het is verkrijgbaar in drie leeftijdscategorieën en te bestellen via: https://bestellen.youngcrowds.nl/webform/schaatsen

Inschrijven

Via de site www.eemonice.nl kan vanaf vrijdag 12 oktober ingeschreven worden. De ervaring leert dat het slim is om snel te reserveren!

 

 

close