Doe mee met de Schoolsport-activiteiten! Zo ontdek je verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort. Misschien vind je een sport die je zo leuk vindt, dat je ermee verder wilt!

Maak kennis met verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort!

Doe mee. Schrijf je in!

Crackerjacks gefeliciteerd!

Basketbalvereniging Crackerjacks uit Amersfoort is voor 2018 uitgekozen tot 'Vereniging van het Jaar' in de categorie sport. Er ging vorige week een luid gejuich op in sporthal Zielhorst, toen Crackerjacks te horen kreeg tot beste sportvereniging van Nederland 2018 te zijn uitgeroepen. 

Crackerjacks uit Amersfoort is volgens het juryrapport een vereniging die in twee jaar tijd van een naar binnen gerichte organisatie en nauwelijks zichtbaar voor de buurt en gemeente, is veranderd in een vereniging die volop actief is in de samenleving. Crackerjacks werkt in Amersfoort nauw samen met scholen, het speciaal onderwijs en een asielzoekerscentrum en doet veel voor langdurig zieken, werkzoekenden en gehandicapten. Sportwethouder Hans Buijtelaar, die ook bij de uitreiking van de prijs aanwezig was, sprak in dat opzicht duidelijke taal: "Jullie maken hier waar wat maatschappelijke inzet betekent."

Foto: website Crackerjacks

close