Doe mee met de Schoolsport-activiteiten! Zo ontdek je verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort. Misschien vind je een sport die je zo leuk vindt, dat je ermee verder wilt!

Maak kennis met verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort!

Doe mee. Schrijf je in!

Schoolvoetbal voortgezet onderwijs groot succes!

Zoals elk jaar staat eind mei in het teken van het Schoolvoetbaltoernooi voor het voortgezet onderwijs. Maar liefst duizend leerlingen van 13 scholen (80 teams!) deden mee. Voer avonden lang werd er op de velden van VVZA en VV Hoogland gestreden om de diverse titels. De verenigingen zorgde voor de velden, kleedruimten, kantine en de oh zo belangrijke scheidsrechters. Op 28 en 30 mei waren de meiden uit de klassen 1 t/m 4 aan de beurt. Onder tropische omstandigheden hebben de meiden vele leuke en vooral sportieve wedstrijden gespeeld. Wat hierbij opviel is dat het niveau van het meidenvoetbal elk jaar beter wordt. Bij de meiden uit de klassen 1 & 2 was het uiteindelijk 's Atrium 2 dat er met de titel vandoor ging. In de categorie klas 3 & 4 was het De berg FC die het toernooi winnend afsloot.

Op 4 en 6 juni was het de beurt aan de jongens. Ook hier was het beide dagen fantastisch voetbalweer met hoge temperaturen en veel zon. Maar liefst 24 teams maakten het er in de categorie klas 1 & 2 een zeer spannend toernooi van. Zowel ind e kwartfinale, halve finale en finale moesten penalty's uiteindelijk de beslissing brengen. De jongens van het NIeuwe Eemland bleken hierbij de koelste kikkers en werden de schoolvoetbalkampioenen van Amersfoort. Bij de catergorie klas 3 & 4 was het ook erg spannen. Hier ging uiteindelijk 't Oostwende college met de grootste beker naar huis.

 

 

close