Karate

Inschrijven voor 30 oktober 2023

Helaas is de uiterste inschrijfdatum verstreken. Je kunt niet meer inschrijven.

Er zijn nog 10 inschrijfplekken

Datum 6 november 2023

Locatie Kosmonaut 8-E

Prijs €2.00

Organisatie ONS Leefstijl & Trainingscentrum

‘Deze activiteit is ook geschikt voor kinderen met deze beperking(en):

GedragASS

Data
Deze activiteit vindt plaats op de volgende data. Staan hier meer dan 2 à 3 data kies dan bij inschrijven voor de data en tijden die jou het beste uitkomen. Een kennismaking bestaat normaal uit 2 tot 3 trainingen tenzij anders aangegeven.

Datum Starttijd Eindtijd
6 november 2023 16:45 17:45
13 november 2023 16:45 17:45
20 november 2023 16:45 17:45
27 november 2023 16:45 17:45

Karate -> Bevorder Zelfvertrouwen en Zelfbeheersing

Karate is een dynamische en krachtige vechtsport die zijn oorsprong vindt in Japan. Het woord "karate" betekent "lege hand" en verwijst naar het feit dat karatebeoefenaars geen wapens gebruiken, maar alleen hun lichaam en geest. Het doel van karate is niet alleen om jezelf te verdedigen tegen fysieke aanvallen, maar ook om je innerlijke kracht en zelfbeheersing te ontwikkelen.

In een karate les leer je verschillende technieken, waaronder stoten, trappen, slagen en blokkades. Deze technieken worden vaak uitgevoerd in gevechtsscenario's met een denkbeeldige tegenstander. Dit helpt bij het ontwikkelen van snelheid, precisie en reflexen. (ook wel kata’s genoemd)

Naast de fysieke aspecten, legt karate ook sterk de nadruk op discipline, respect en zelfvertrouwen. Karatebeoefenaars worden aangemoedigd om respect te tonen voor hun leraren en medestudenten, en om altijd hun best te doen, zowel in de dojo als in het dagelijks leven.

Een van de belangrijkste aspecten van karate is het idee van "do" of de weg. Dit betekent dat karate niet alleen een fysieke activiteit is, maar ook een manier om jezelf te ontwikkelen en te verbeteren als persoon. Door te streven naar perfectie in techniek en geest, kunnen karatebeoefenaars waardevolle levenslessen leren die hen kunnen helpen in alle aspecten van het leven.

Karate is geschikt voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Of je nu een kind bent op zoek naar discipline en zelfvertrouwen, een volwassene die een nieuwe uitdaging wil aangaan, of een senior die fit en actief wil blijven, karate kan een geweldige keuze zijn.

Als je op zoek bent naar een vechtsport die niet alleen je lichaam traint, maar ook je geest en karakter, dan is karate de juiste keuze. Het biedt een uitdagende en lonende ervaring die je zal helpen groeien als individu en je sterker en zelfverzekerder zal maken in alles wat je doet.

 

Extra gegevens

Type sport Karate

Minimale leeftijd 10

Maximale leeftijd 12

Contactpersoon

Naam Maurice

Telefoonnummer 0334567707

E-mailadres fit@ons-ltc.nl

close