Terug naar overzicht

Softbal

Locatie: Sportpark Dorrestein, Dorresteinsesteeg 2
Wijk: Vermeerkwartier

Georganiseerd door:


BSC Quick

Prijs: € 2.00

Uiterste inschrijfdatum:
01-11-2022

Er zijn nog 20 inschrijfplekken over
Data

Deze activiteit vindt plaats op de volgende data. Staan hier meer dan 2 à 3 data kies dan bij inschrijven voor de data en tijden die jou het beste uitkomen. Een kennismaking bestaat normaal uit 2 tot 3 trainingen tenzij anders aangegeven.

DatumStarttijdEindtijd
26-10-2022 18:30 20:00
02-11-2022 18:30 20:00


Algemene informatie

 Wat is honkbal?

In het kort…
Het honkbalspel wordt gespeeld door twee teams bestaande uit negen spelers. Voor honkbal zijn een handschoen, een knuppel (of bat) en een bal nodig. Een wedstrijd bestaat uit 9 innings van twee speelhelften. In de ene speelhelft moet het thuisspelende team in het veld verdedigen en het bezoekende team “aan slag” moet dan aanvallen! Het team dat de meeste punten scoort, heeft gewonnen.

Honkbal wordt meestal door jongens gespeeld, maar ook door (stoere) meiden.

Wat is Softbal?

In beginsel zijn de regels het zelfde als bij honkbal, maar er zijn een aantal kenmerkende verschillen tussen honk- en softbal:
– het aangooien (pitching) bij softbal is onderhands,
– het veld is kleiner en de bal iets groter.
– een softbalwedstrijd duurt gemiddeld minder lang dan een honkbalwedstrijd, ongeveer 1,5 uur. Dit heeft onder andere te maken met het aantal innings (7 in plaats van 9)

Dit wordt meestal door meisjes gespeeld.

 

Extra gegevens Type sport: Softbal
Minimale leeftijd: 9
Maximale leeftijd: 12

Contactpersoon:
  • Naam: Jerome Wouters
  • Telefoonnummer: 0620320091
  • E-mailadres: j.wouters67@gmail.com

Tijdens de evenementen worden foto's en filmpjes gemaakt waarbij jij in beeld kan komen. Die foto's en video's gebruiken we op onze website, social media, persberichten en in onze nieuwsbrieven. Wil je niet op de foto, of wil je niet dat je wordt gefilmd, wil je dat dan aangeven bij de organisatie van het sporttoernooi of via info@schoolsportamersfoort.nl We houden rekening met je wensen.
Mocht het per ongeluk toch misgaan en sta je onbedoeld in beeld, laat het ons weten. We zullen het beeld dan zo snel mogelijk verwijderen.

Jouw account

E-mail
Wachtwoord
Registreer

Je gegevens worden gebruikt volgens ons privacy statement.