Terug naar overzicht

Get into Rugby 6-9jr (december)

Locatie: RC Eemland, Olympus 18 (HC Eemvallei)
Wijk: Vathorst

Georganiseerd door:


RC Eemland

Prijs: € 2.00

Uiterste inschrijfdatum:
14-11-2018

Er zijn nog 9 inschrijfplekken over
Data
DatumStarttijdEindtijd
28-11-2018 16:00 17:00
05-12-2018 16:00 17:00
12-12-2018 16:00 17:00


Algemene informatie

Rugby is ideaal voor kinderen

De meeste kinderen zijn gek op stoeien en daarvoor krijgen ze bij rugby alle gelegenheid. Bovendien is het een echte teamsport, die ook nog eens leuk is om naar te kijken. Wat wil je nog meer?

Iedereen vanaf vijf jaar oud kan aan rugby doen, jongens en meisjes. Als je snel en beweeglijk bent, is een plek aan de zijkanten van het veld (de wing) iets voor jou. Je kunt dan lekker hard naar de try-lijn rennen om een punt te scoren. Als je klein en behendig bent, kun je misschien degene zijn die het spel verdeelt (de scrum half). Wie groot en sterk is, kan in de scrum. Maar hoe groot of klein je ook bent, rugby speel je samen. Je kunt niet zonder elkaar.

Spelenderwijs

De jongste kinderen maken spelenderwijs kennis met rugby. Langzaam maar zeker wordt het spel fysieker. Dit kan wanneer de kinderen de basistechnieken kennen en op een veilige manier contactsituaties kunnen aangaan. Vanaf een jaar of zes worden er ook wedstrijden gespeeld. Hoe ouder de kinderen worden, hoe meer spelregels erbij komen en hoe groter het speelveld wordt.

Maak kennis met rugby via Kies je Sport.  

 

Extra gegevens Type sport: Rugby
Minimale leeftijd: 6
Maximale leeftijd: 9

Contactpersoon:
  • Naam: Mickel Koeslag
  • Telefoonnummer: 0614441105
  • E-mailadres: mickel@rceemland.nl

Tijdens de evenementen worden fotos en filmpjes gemaakt waarbij jij in beeld kan komen. Die fotos en videos gebruiken we op onze website, social media, persberichten en in onze nieuwsbrieven. Wil je niet op de foto, of wil je niet dat je wordt gefilmd, wil je dat dan aangeven bij de organisatie van het sporttoernooi of via margriet@schoolsportamersfoort.nl We houden rekening met je wensen.
Mocht het per ongeluk toch misgaan en sta je onbedoeld in beeld, laat het ons weten. We zullen het beeld dan zo snel mogelijk verwijderen.

Jouw account

E-mail
Wachtwoord
Registreer

Je gegevens worden gebruikt volgens ons privacy statement.