SWIM TO FIGHT CANCER

Inschrijven voor 1 juli 2024

Helaas is de uiterste inschrijfdatum verstreken. Je kunt niet meer inschrijven.

Er zijn nog 12 inschrijfplekken

Datum 13 juli 2024

Locatie Eemplein

Doelgroep Groep 7&8

Organisatie Buurtsportcoach

Data

Datum Starttijd Eindtijd Groep
13 juli 2024 15:00 20:00 groep 7&8

Aan alle groepen 7 en 8 uit Amersfoort, doe mee met Swim to Fight Cancer en haal zoveel mogelijk geld op voor onderzoek naar kanker!

Op zaterdag 13 juli vanaf 15:00 uur is het zo ver; dan springen honderden deelnemers bij het Eemplein in de Eem om te gaan zwemmen voor het goede doel. Er is namelijk nog steeds enorm veel geld nodig om van kanker niet langer een dodelijke ziekte te maken. Swim to Fight Cancer vindt iedere 2 jaar plaats in Amersfoort, bij de editie in 2022 werd ruim 200.000 euro opgehaald en dat bedrag hopen we dit jaar te overtreffen. Maar daarbij is jullie hulp wel keihard nodig!

Om de totaalopbrengst zo hoog mogelijk te maken, hopen wij dat naast alle volwassen deelnemers ook zoveel mogelijk kinderen uit groep 7 en 8 meedoen aan de Swim. Voor deze leeftijdsgroep is er een aparte afstand van 500 meter en dankzij een aantal gulle giften vanuit het bedrijfsleven kunnen wij tijdens deze editie, 12 klassen gratis deel laten nemen!


Wat houdt dit in?
Meedoen mag per klas met zoveel kinderen als er willen; of dit er dus 2 , 10 of 20 zijn dat maakt niet uit. De kinderen in een klas die niet willen zwemmen, kunnen zich natuurlijk wel op een andere manier inzetten om geld in te zamelen en/of de leerlingen die wel het water in gaan, aan te moedigen op zaterdag 13 juli. Zo maak je er met elkaar een echte klassen actie van en sluiten jullie het schooljaar, sommigen zelfs letterlijk, spetterend af met elkaar!

Na aanmelding neemt de organisatie van Swim to Fight Cancer contact met jullie op om wat praktische informatie door te spreken en/of een korte presentatie over het event in de klas te komen geven.
Voor nu alvast de belangrijkste info op een rijtje:

Scholen/docenten worden volledig ontzorgd; iedere school/klas krijgt een vaste contactpersoon vanuit Swim die de klas begeleidt richting het event op 13 juli en uiteraard ook op de dag zelf; docenten mogen natuurlijk betrokken zijn, heel graag zelfs, maar we vragen dus geen verplichte tijdsinvestering o.i.d.

  • Wij weten dat 13 juli in het 1e vakantieweekend valt, maar in aanloop naar deze datum kan er natuurlijk al meer dan genoeg gedaan worden in de klas en op de dag zelf worden de kids door de organisatie opgevangen en begeleid!
  • Leerlingen die gaan zwemmen, mogen gratis deelnemen aan de zwemtrainingen die georganiseerd worden door professionele zwemtrainers, in aanloop naar het evenement. Dit betreft zowel zwemmen in het zwembad, als ook in het bosbad (wanneer open) en in de Eem. De exacte data worden gedeeld na aanmelding van een klas/school.
  • Leerlingen krijgen een eigen donatiepagina op de website van Swim to Fight Cancer en worden gekoppeld aan de teampagina van de betreffende school of klas. Leerlingen kunnen dus individueel donaties ophalen bij familie en vrienden, maar jullie kunnen ook als klas d.m.v. zelf bedachte acties zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel. Daarnaast krijgt de klas die het meeste ophaalt van SRO vrijkaartjes aangeboden om te gaan zwemmen in het Bosbad of een ander SRO bad!
  • Deelnemers moeten in het bezit zijn van een A en B diploma. Kids zwemmen verplicht met een Saferswimmer, die door de organisatie tijdens de Swim ter beschikking worden gesteld. Onder toeziend oog van suppers en de reddingsbrigade is het voor kinderen niet verplicht om samen met een begeleider te zwemmen, er is uiteraard aan alle veiligheid gedacht.
  • Er zijn slechts 12 gratis plekken beschikbaar voor klassen, deze worden verdeeld op basis van binnenkomst aanmeldingen. Schrijf je dus zo snel mogelijk in voor meer informatie en verdere afstemming met de organisatie!

 In iedere klas of docententeam zit helaas wel iemand met een verhaal rond deze vreselijke ziekte, laten we er met elkaar voor zorgen dat diegene zich gesteund voelen door ons met elkaar in te zetten voor deze mooie actie!

Datum: Zaterdag 13 juli, vanaf 15:00 uur
Loctaie: Eemplein Amersfoort
Meer info: www.fightcancer.nl/event/swim-to-fight-cancer-amersfoort


Namens Swim to Fight Cancer Amersfoort alvast heel veel dank voor jullie hulp!

Danny de Graaf

06 - 53 58 33 14

Extra gegevens

Minimale teamgrootte 1

Maximale teamgrootte 35

close