Terug naar: Verenigingen

Sonics

www.sonics.nl
Algemene informatie

Floorball is een balsport die vaak wordt beschreven als een sport die het midden houdt tussen ijshockey en zaalhockey. De sport ontstond in de jaren 60. Internationaal wordt deze sport eveneens aangeduid met de benamingen innebandy, salibandy, floorhockey, floorbal en unihockey. Floorball is vooral erg populair in landen waar de sport zich het langst heeft ontwikkeld, zoals Finland, Zweden, Tsjechië en Zwitserland. De sport wordt beoefend in een gymzaal en kan daarmee het hele jaar beoefend worden op zowel amateur- als professioneel niveau.

Hoe speel je het?

Floorball wordt gespeeld in een sporthal of gymzaal. Om het veld heen staat een boarding. De goals zijn 115 cm hoog en 160 cm breed. De goal staat in het veld, waardoor het mogelijk is om om de goal heen te lopen. Floorball wordt gespeeld met 1 keeper en 5 veldspelers. Een team bestaat meestal uit veel meer spelers, die steeds wisselen.

Het spel wordt gespeeld met lichte sticks en een lichte ‘gaatjes bal’. Door het lichte materiaal en de boarding in het veld kan er supersnel rondgespeeld worden en gaat de bal niet zo vaak uit het veld.

Jouw account

E-mail
Wachtwoord
Registreer

Je gegevens worden gebruikt volgens ons privacy statement.