Doe mee met de Schoolsport-activiteiten! Zo ontdek je verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort. Misschien vind je een sport die je zo leuk vindt, dat je ermee verder wilt!

Maak kennis met verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort!

Doe mee. Schrijf je in!

Weer buiten sporten voor kinderen en jongeren

Vanaf woensdag 29 april zijn er verschillende maatregelen versoepeld op het gebied van sport en bewegen.
Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding samen buiten sporten. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen ook onder begeleiding samen buiten sporten, maar dan wel rekening houdend met 1,5 meter afstand onderling.


Dit betekent dat veel sportverenigingen weer (deels) open gaan, sportaanbieders weer activiteiten organiseren en ook de buurtsportcoaches activiteiten voor kinderen en jongeren hervatten waar mogelijk. Veel verenigingen en andere sportaanbieders zullen gehoor geven aan de oproep van premier Rutte om het sporten toegankelijk te maken voor iedereen, en dus ook niet-leden toe te laten bij hun activiteiten. In samenwerking met de gemeente Amersfoort, de Amersfoortse Sportfederatie en Buurtsportcoach Amersfoort zal de komende tijd het complete Amersfoortse sportaanbod voor kinderen en jongeren verzameld en geplaatst worden. Voor dit aanbod klik hier. Om als vereniging en/of sportaanbieders ook activiteiten die zij opengesteld zijn voor niet-leden aan te melden klik hier.

Blijf in beweging, blijf gezond en kijk naar elkaar om!

close