Terug naar: Toernooien

SprintChallengeSprintChallenge

Georganiseerd door:


AV Altis

Uiterste inschrijfdatum:
28-06-2019

Helaas is de uiterste inschrijfdatum verstreken. Je kunt niet meer inschrijven.

Data
DatumStarttijdEindtijd
05-07-2019 16:00 19:00


Algemene informatie

Lid of geen lid, alle jongeren van 12 tot en met 18 jaar zijn welkom bij de Sprint Challenge van Altis. Ze kunnen in een officiële wedstrijd laten zien dat ze kunnen sprinten!

Vrijdagavond 5 juli 2018 staat vanaf 17:00 uur alles klaar: een officiële starter, wedstrijdjury, een speaker, startblokken, elektronische tijdwaarneming met finishfoto én de atletiekbaan van Altis aan de Schothorsterlaan in Amersfoort. Ze lopen de afstand die bij de leeftijdsklasse hoort. Dat kan 60, 80 of 100 meter zijn.

Eerst een clinic

Voor ze voluit gaat sprinten leren we ze eerst de kneepjes van het sprintvak. We doen dat in de vorm van een clinic. Ervaren en gediplomeerde sprinttrainers van Altis stomen ze in 45 minuten klaar voor de wedstrijd. In deze Sprint Clinic zit onder andere een warming up en uitleg over de startblokken. Atletiek ervaring is dus niet nodig.

Voor wie?

De Sprint Challenge is een officiële sprintwedstrijd voor iedereen van 12 tot en met 18 jaar: dansers, voetballers, hockeyers, niet-sporters, het maakt niet uit. Iedereen is welkom. Altis wil hiermee alle jongeren de mogelijkheid bieden om op een leuke manier kennis te maken met atletiek. Met de Sprint Challenge gebeurt dit op een geheel nieuwe manier. Deelnemers lopen tegen leeftijdsgenoten. Aan het eind van de avond strijden de beste 8 sprinters tegen elkaar in de finale.

Meer dan sprinten alleen

Het hoofdonderdeel van het evenement is de officiële sprintwedstrijd. Verspringen staat ook op het programma. Bij de verspringbakken staan trainers en jury voor de springers klaar. Ervaren verspringtrainers helpen de deelnemers in hun voorbereiding. Na verspringoefeningen en proefsprongen met tips van de trainers, volgen 3 wedstrijdsprongen.

 

Inschrijven t/m 28 juni

Inschrijven kan tot en met 28 juni.

Extra gegevens Doelgroep
  • 12 t/m 18 jaar
Poster
Poster SprintChallenge

Wil je toch gebruik maken van een inschrijfbriefje? Klik dan hier.

Tijdens de schoolsporttoernooien worden fotos en filmpjes gemaakt waarbij jij in beeld kan komen. Die fotos en videos gebruiken we op onze website, social media,persberichten en in onze nieuwsbrieven. Wil je niet op de foto, of wil je niet dat je wordt gefilmd, wil je dat dan aangeven bij de organisatie van het sporttoernooi of via margriet@schoolsportamersfoort.nl We houden rekening met je wensen.
Mocht het per ongeluk toch misgaan en sta je onbedoeld in beeld, laat het ons weten. We zullen het beeld dan zo snel mogelijk verwijderen.

Jouw account

E-mail
Wachtwoord
Registreer

Je gegevens worden gebruikt volgens ons privacy statement.