Terug naar: Verenigingen

RC Eemland

www.rceemland.nl
Algemene informatie

RC Eemland is geen sportclub als alle andere. Rugbyspelers en rugbyspeelsters zijn maten, makker, vrienden en vriendinnen. In onze club heeft elk lid zijn plaats. Elke positie in een team heeft een belangrijke rol en in rugby reken je voortdurend op elkaar.

In Amersfoort speelt rugby al sinds 1977 een sportieve rol. Inmiddels telt de club meer dan vierhonderd leden. De afgelopen jaren is het aantal jeugdleden zelfs bijna verdubbeld en daarmee zitten we behoorlijk in de lift.

Bij RC Eemland is voor iedereen plaats. Van de guppen tot de grote mannen van het eerste, de meiden van de vrouwenselectie en de veteranen die na al die jaren nog steeds met veel plezier op het veld staan, iedereen hoort bij de Eemland-familie. Daarnaast dragen ouders, oud-leden, vrienden langs de lijn en trouwe vrijwilligers de club een warm hart toe.

Onze spelers spelen mee in de top van Nederland. Naast het beoefenen van topsport, is onze doelstelling om in elke categorie twee teams te hebben. Ook willen we elk jaar spelers afleveren bij de nationale selectieteams. Wij focussen ons niet alleen op de grote talenten. De ontwikkeling van alle leden staat bij ons centraal. Daarnaast zijn gezelligheid, participatie, clubgevoel en rugby op ieder niveau minstens zo belangrijk!

Als club zijn wij er trots op  dat er in de veertig jaar dat we bestaan een goed bouwwerk is neergezet dat gebruikt kan worden om de toekomst van RC Eemland verder vorm te geven. Hierin zijn de vrijwilligers die zich dag in dag uit voor de club inzetten van grote waarde. Of het nu de trainingen, scheidsrechter, onze accommodatie of trainingsmaterialen betreft, overal wordt er hard aan getrokken en geprobeerd het steeds een beetje beter te doen. Ons interne opleidingstraject zorgt ervoor dat trainers uitstekend worden geschoold. Daarnaast worden zij ook opgeleid door Rugby Nederland.

Naast de energie en tijd die wij met elkaar in de vereniging stoppen, is er nog een ander belangrijk element dat ons verbindt. Dat zijn onze kernwaarden: B.I.E.D.T. Oftewel: Bescheidenheid, Inzet, Eerlijkheid, Discipline en Tolerantie. Met dit als leidraad, zal RC Eemland iedereen een plaats blijven bieden en een plek zijn waar iedereen gewaardeerd wordt.

Je bent van harte welkom!

 

Jouw account

E-mail
Wachtwoord
Registreer

Je gegevens worden gebruikt volgens ons privacy statement.