Terug naar: Verenigingen

Ving Tsun Kung Fu Amersfoort

www.vtkungfu.nl
Algemene informatie

Yip Man (1893-1972) en zijn leerling Wong Shun Leung(1935-1997), twee legendarische Ving Tsun vechters en leraren, hebben ervoor gezorgd dat Ving Tsun meer bekendheid heeft gekregen. Niet alleen vanwege hun vele legendarische straatgevechten, maar ook vanwege de vele goede leerlingen die zij hebben voortgebracht.

De beroemdste leerling van Wong Shun Leung, is Bruce Lee. Voordat Bruce Lee de beroemde filmheld werd zoals wij hem nu kennen, volgde hij vele vechtsporttrainingen bij Wong Shun Leung.

Philipp Bayer, een directe leerling van Wong Shun Leung, introduceerde in de tachtiger jaren het Ving Tsun in Europa. Sindsdien is hij de belangrijkste schakel in het doorgeven en het behouden van Ving Tsun Kung Fu in Europa.

 

Logica en eenvoud

Ving Tsun onderscheidt zich van andere gevechtskunsten door haar logica en eenvoud. Ze heeft als doel een gevecht snel en doeltreffend te beëindigen. Het systeem bestaat uit logische wis- en natuurkundige principes, ook wel aangeduid als ‘economy of motion’.

Naast het feit dat je door het trainen van Ving Tsun jezelf leert verdedigen, ontwikkel je je ook op persoonlijk vlak. Je krijgt meer zelfvertrouwen, leert efficiënt denken en initiatief te nemen in plaats van afwachten en je te laten overrompelen door een situatie. Stuk voor stuk vaardigheden die zowel in een gevecht als in het dagelijks leven goed van pas komen.

No-nonsense

Ving Tsun kenmerkt zich door haar nuchtere en no-nonsense aanpak. Acrobatische “showbewegingen”, zoals in de bekende ‘Jackie Chan’ of ‘Jet Lee’ films, zijn daarom geen onderdeel van het systeem. Acrobatiek is mooi om naar te kijken, maar in een gevecht erg onrealistisch en niet effectief. Ving Tsun zet hier doeltreffende en efficiënte bewegingen tegenover.

De gevechtstechnieken van Ving Tsun zijn dusdanig ontwikkeld dat zij goed toepasbaar zijn op zelfs grotere en sterkere tegenstanders. Explosieve technieken, het gelijktijdig aanvallen en verdedigen en het “centerline principe” maken het Ving Tsun tot een uiterst efficiënte en doeltreffende vechtsport. De focus ligt niet op veel kracht of extreme lenigheid, maar vooral op het ontwikkelen van technische vaardigheden. Hierdoor is Ving Tsun voor iedereen geschikt, man of vrouw, ongeacht de leeftijd.

Gratis parkeren en gratis proeflessen.

tot gauw!

 

Team Amersfoort.

Jouw account

E-mail
Wachtwoord
Registreer

Je gegevens worden gebruikt volgens ons privacy statement.