Stuurgroep Schoolsport

Sporten is leuk! Alleen soms kan het best een tijd duren voordat je een sport hebt gevonden die helemaal bij jou past. En waar je blij van wordt. Met de opzet van de schoolsportkampioenschappen willen we iedereen de kans geven verschillende sporten te proberen. Gewoon een keertje meedoen met je klas. Ook al sport je ieder weekend al bij je club. Of misschien heb je nog niet een sport gevonden waarin je je thuis voelt en geeft dit je de kans een sport te proberen tijdens de clinics of door mee te doen met het toernooi. En het leuke daar weer van? Jij leert wat er nog meer is, en de verenigingen die de toernooien organiseren laten zien waar zij goed in zijn: plezier in hun sport. Vanuit de stuurgroep willen we dat plezier voor iedereen, voor de kinderen die meedoen, voor school, voor de club, bewaken.

Maaike Swets

In mijn dagelijks werk heb ik met jongeren te maken. Sporten kun je op allerlei niveaus: in de gymles, op de sportclub, tijdens toernooien en op topsportniveau. Voor jongeren is sport om verschillende redenen belangrijk. Je bent sportief bezig, werkt aan je gezondheid en doet dat samen met anderen. Want dat is sport ook: met elkaar plezier hebben!  

Juliette van Balen

Mijn sport? Via tennis en heel lang wedstrijdzwemmen werd ik uiteindelijk waterpoloster. Ik deed mee aan allerlei verschillende studentensporttoernooien in Groningen, heb ontzettend veel plezier gehad tijdens de Grote Nederlandse Studenten Kampioenschappen, werd later voorzitter van de Amersfoortse Zwem- en Poloclub (AZ&PC) en vervolgens voorzitter van de Amersfoortse Sport Federatie (ASF). Vanuit die rol mocht ik een aantal jaren geleden de Amersfoortse Schoolsportkampioenschappen in zijn huidige vorm opstarten. Mijn dagelijkse werk? Ik ben advocaat en gespecialiseerd in alles wat met internet en privacy heeft te maken. Dat doe ik vanuit mijn eigen kantoor: IP advocaten. En wat ik verder doe: nog steeds waterpolo. Met mijn eigen team!

Jan  Krediet

Sinds 2002 woont ons gezin in Kattenbroek. Onze zoon Jan speelde op hoog niveau rugby bij RC Eemland. Zelf ben ik penningmeester van deze mooie rugbyclub geworden. Sporten is belangrijk. Hoe jonger je ermee begint, des te meer kans dat je het later ook blijft doen. Ook het sociale aspect van samen sporten, vrijwilligerswerk doen, is goed voor je welbevinden. Daarom is meedoen aan schoolsporten een mooie gelegenheid om met verschillende sporten kennis te maken. Om die mogelijkheid te behouden en verder te  ontwikkelen, wil ik me graag inzetten.

Bart Dekker

Sporten, Zorg en Ontmoeting! Dat zijn de pijlers van onze samenleving. Het een kan niet zonder het ander. Sporters zijn per definitie bezig met zorg en ontmoeting; zorg voor elkaar, zorg voor jezelf als ook zorg voor de omgeving. Daarbij veel “ont-"moeten, sport als plek waar het ontdaan is van het moeten. Een plek waar je telt, waar je wordt gewaardeerd, waar je sociale vaardigheden eigen maakt en waar je iemand bent. Met name op school, daar wordt de basis gelegd voor sporten en veel plezier hebben in bewegen. Daar wordt de het gevoel van samen gevormd, een mooie springplank voor een leven lang sporten.

Jouw account

E-mail
Wachtwoord
Registreer

Je gegevens worden gebruikt volgens ons privacy statement.