Doe mee met de Schoolsport-activiteiten! Zo ontdek je verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort. Misschien vind je een sport die je zo leuk vindt, dat je ermee verder wilt!

Maak kennis met verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort!

Doe mee. Schrijf je in!

Kies je sport weer van start!

Sporten is leuk! Alleen soms kan het best een tijd duren voordat je een sport hebt gevonden waar je blij van wordt en die helemaal bij jou past. Daarom hebben de Amersfoortse sportverenigingen en sportaanbieders ook in het najaar van 2020 weer een divers aanbod van kennismakingstrainingen samengesteld voor de Amersfoortse kinderen. Kun je niet kiezen tussen alle leuke sporten? Deelnemen aan meerdere activiteiten is natuurlijk ook mogelijk!

Proberen en kennismaken met verschillende sporten en je talent(en) ontdekken en ontwikkelen. Dat is waar Kies je Sport voor staat. Met Kies je Sport moet niks, maar mogen de kinderen alles proberen. Door deelname maken ze niet alleen kennis met de sport, maar ook met de club. Uiteraard is er ook weer een uitgebreid aanbod aangepast sporten opgenomen.

In de eerste week na de zomervakantie ontvangen alle basisschoolleerlingen via school het Kies je Sport-boekje met het aanbod kennismakingstrainingen van september t/m december 2020. De jeugd van het Voortgezet Onderwijs ontvangt via school een digitale flyer met alle sportieve activiteiten.

Thema van het Kies je sport boekje dit najaar is Buitenspelen. Buitenspelen is leuk en gezond! Er zijn steeds minder kinderen die dagelijks buitenspelen? Maar het is juist goed om in beweging te zijn en om samen te leren spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Lekker ravotten, rennen, springen, klauteren en sporten is niet alleen gezond, maar vooral ook superleuk en het maakt kinderen vrolijk en blij! In Amersfoort zijn er bijna 500 speel- en sportlocaties! Op zoek naar leuke spelletjes of activiteiten voor het buitenspelen, dan kan je op de website van Jantje Beton inspiratie vinden. Stop nooit met buitenspelen!

Meer informatie en inschrijven (vanaf 31 augustus!) ga naar de pagina Kies je sport op deze website.

 

close