Doe mee met de Schoolsport-activiteiten! Zo ontdek je verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort. Misschien vind je een sport die je zo leuk vindt, dat je ermee verder wilt!

Maak kennis met verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort!

Doe mee. Schrijf je in!

Welke scholen mogen naar het regionale schoolschaaktoernooi?

Ook dit jaar organiseert schaakvereniging Hoogland weer het Schoolschaaktoernooi. Wederom voor zowel leerlingen van het Basisonderwijs als Voortgezet Onderwijs. O0 30 januari zaten leerlingen van de Middenbouw achter de schaakborden. Er werden mooie en spannende wedstrijden gespeeld. Aan het eind van de middag ging het team Aloysius 2 er met de winst vandoor. Dit team mag, samen met de nr. 2 en 3. van het Middenbouwtoernooi (De Bieshaar en Joost van den Vondel), op 23 maart meedoen met het regionale schoolschaaktoernooi in Maarssen.

Gezien het aantal deelnemende bij de Bovenbouw werden er 30 januari en 6 februari eerst de voorronden gehouden. Voor de finale hebben Aloysius 7-1 en 8-1, Horizon 1 en 2, De Biezen 1 en 2, De Bolster 1 en 2, Bieshaar 1, Zwaluwnest 1, Marke 1 en Da Vinci 1 zich geplaats. Op 13 februari weten we welk team zich schoolschaakkampioen van Amersfoort mag noemen! Op deze dag vindt ook het schoolschaaktoernooi voor het Voortgezet onderwijs plaats. We hopen erop weer mooie en spannende wedstrijden te zien in GBS Het Zwaluwnest!

close