Doe mee met de Schoolsport-activiteiten! Zo ontdek je verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort. Misschien vind je een sport die je zo leuk vindt, dat je ermee verder wilt!

Maak kennis met verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort!

Doe mee. Schrijf je in!

De Regenboog schaakkampioen bij de Bovenbouw

Schaakvereniging Hoogland organiseerde woensdagmiddag 7 februari de finale van het schoolschaaktoernooi voor de bovenbouw van de basisscholen. Tijdens de voorronde op 31 januari hadden 10 teams zich geplaatst voor deze finaledag.

De kinderen hebben een hele leuke en spannende middag achter de rug. Daarbij waren ze heerlijk aan het schaken en als ze klaar waren aan het rekenen wat heeft deze uitslag voor gevolgen. In de eerste vier ronden gingen de partijen heen en weer.  Alleen het team van de Regenboog liet de tegenstander telkens het nakijken: ze wonnen vier keer achter elkaar. In de eerste vier partijen verspeelde het team De Regenboog slechts 1,5 bordpunt! Na die vier ronden waren ze op papier al kampioen zonder de laatste wedstrijd te hoeven spelen. De overige teams speelden spannende wedstrijden tegen elkaar: voor de belangrijke derde plaats kwamen bij de start van de laatste ronde theoretisch nog 6 teams in aanmerking.

De loting voor die vijfde ronde was belangrijk. Aloysius 2 stond tweede na vier wedstrijden en lootte De Regenboog. Aloysius 2 speelde voor wat het waard was, maar trok toch aan het kortste eind en De Regenboog won met 4-0.  De Regenboog werd zo oppermachtig kampioen!!  Daarachter was de tweede plaats belangrijk: Aloysius 1 (stond op de derde plaats) speelde tegen de Horizon 1. Aloysius won die wedstrijd met 3-1 en pakte daarmee de tweede plaats. De derde plaats is voor DaVinci 1 geworden. Dit is een runner up: na vier ronden stonde ze op de zesde plaats en versloeg het Zwaluwnest met 4-0. De nummers 1, 2 en 3 mogen op 10 maart deelnemen aan het regionale SGS Schoolschaapkampioenschap.

Dit toernooi is ook mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Buurtbudget.