Doe mee met de Schoolsport-activiteiten! Zo ontdek je verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort. Misschien vind je een sport die je zo leuk vindt, dat je ermee verder wilt!

Maak kennis met verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort!

Doe mee. Schrijf je in!

Sportiviteit in sporthal De Bieshaar tijdens de herfstvakantie

Op donderdag 19 oktober 2017 heeft Tafeltennis Hoogland voor de 10e keer het Masco Herfsttoernooi georganiseerd. Zo’n 80 scholieren van 16 verschillende scholen namen deel. ’s Ochtends werden de wedstrijden van groep 4 t/m 6 gespeeld . De trainers en tien jeugdleden van Tafeltennis Hoogland hielpen de kinderen met het tellen, de spelregels en het bijhouden van de uitslagen. De ochtend kenmerkte zich door goed spel en een sportieve sfeer.

In groep 4 won Lars Venderbos van De Berkenschool al zijn wedstrijden en werd daardoor eerste. Marlieke de Gier (Berkenschool) wist in een spannende finale tegen Jarne Flinterman (De Marke) het klassement in groep 5 te winnen. Zij won daardoor automatisch het meidenklassement. Hanno Kroone (DOK12) bleef in groep 6 ongeslagen en was daardoor de terechte winnaar deze groep. De prijsuitreiking in deze jubileumeditie werd verricht door Rik van Es die in de eerste editie van het Mascotoernooi in 2008 het klassement in groep 8 won. ’s Middags bij groep 7 en 8 werden de rally’s nog sneller en langer. Dat ging in een sportieve sfeer waarbij de spelers erg positief naar elkaar waren. In groep 7 was Thomas Marres (Tafelronde) de sterkste door in de finale Timo Versteegt (de Horizon) te verslaan. Rosa Gerritsjans (De Meander) werd 3e en won tegelijkertijd het meidenklassement. Bij groep 8 wist Stefan Bouw (Parkschool) te winnen van Sven Kramer (de Horizon). De scholenprijs ging naar De Berkenschool uit Hoogland met 8 punten, ruim voor de 2e plaats van de Horizon met 4 punten.