Mooie seizoensstart: Korfbaltoernooi Ckv MIA

Mooie seizoensstart: Korfbaltoernooi Ckv MIA

Op 23 en 24 september ging het schoolsportseizoen echt van start: Ckv MIA organiseerde het Schoolkorfbaltoernooi. Ook dit jaar was het toernooi in trek bij de basisschoolleerlingen. Maar liefst 43 teams waren van de partij op het sportpark aan de Schothorsterlaan. Waar het op de maandagavond nog droog bleef, moesten dinsdagavond de wedstrijden in de regen worden gespeeld. Maar de regen was voor de deelnemende kinderen geen spelbreker. Beide dagen werden vol enthousiasme de wedstrijden gespeeld. Met dank aan alle vrijwilligers van Ckv MIA werden het weer twee leuke en sportieve avonden voor deelnemers, begeleiders en supporters.

Kies je sport gaat weer van start!

Kies je sport gaat weer van start!

Sporten is leuk! Daarom hebben de Amersfoortse sportverenigingen en sportaanbieders ook in het najaar van 2019 weer een divers aanbod van kennismakingstrainingen samengesteld voor alle Amersfoortse kinderen. Er zijn meer dan 100 activiteiten waaruit gekozen kan worden. Vanaf dit najaar zijn ook kennismakingstrainingen voor aangepast sporten opgenomen. Kun je niet kiezen tussen alle leuke sporten? Deelnemen aan meerdere kennismakingstrainingen is natuurlijk ook mogelijk!

Met het aanbod van Kies je Sport hebben de kinderen de kans hun eigen talenten te ontdekken,  lekker te proberen en doen! Op die manier maken ze niet alleen kennis met de sport, maar ook met de club. Een sport gevonden die bij je past en waar je blij van wordt, dan kun je natuurlijk lid worden. In de week van 2 september ontvangen alle basisschoolleerlingen via school het Kies je Sport-boekje met het aanbod kennismakingstrainingen van september tot en met december 2019. Inschrijven kan via www.schoolsportamersfoort.nl/kiesjesport. Hier is ook meer informatie over de verschillende activiteiten te vinden.

ZomerPretPas 2019

ZomerPretPas 2019

Alle basisschoolkinderen in Amersfoort  hebben voor de zomervakantie via de basisscholen een gratis ZomerPretPas ontavngen. De ZomerPretPas is het leukste kinderpaspoort van Amersfoort! Een papieren boekje in paspoortvorm vol zomeractiviteiten. ZomerPret voor kinderen van 4 t/m 12 jaar in Amersfoort! Op vijf verschillende planeten kunnen de kinderen superleuke zomeractiviteiten bezoeken. Op vertoon van de ZomerPretPas zijn de aangeboden zomeractiviteiten gratis of krijgen ze korting. Bij elke zomeractiviteit komt er na afloop een stempel in de ZomerPretPas. Wat je met al die stempels kunt doen? Dat houden we nog even geheim.

Meer informatie

Stoepranden! Doe je mee?

Stoepranden! Doe je mee?

Op 29 en 30 augustus worden in Amersfoort de voorronden Stoepranden gehouden. Stoepranden is een balspel waar veel generaties mooie herinneringen aan hebben. Sinds halverwege de 20e eeuw wordt er in Nederland en ver daarbuiten (o.a. Barcelona) gestoeprand. Stoepranden wordt 1 tegen 1 gespeeld. Iedereen kan meedoen, of je nu 10 of 100 bent! De landelijke finale is 22 september ook in Amersfoort.

 

De Achtbaan 2e bij NK Schoolhandbal

Zaterdag 22 juni vond het Nederlandse kampioenschap Schoolhandbal plaats in Arnhem. Amersfoort werd hier vertegenwoordigd door het team van de Achtbaan (gemengd). Zij hebben zich voor dit kampioenschap geplaatst nadat zij op 5 juni kampioen zijn geworden in de regiofinale. Het team van De Achtbaan heeft uitstekend gepresteerd en sloot het NK af met een mooie 2e plaats!

De Achtbaan Nederlands Kampioen 3x3 basketbal

De Achtbaan Nederlands Kampioen 3x3 basketbal

Op 15 juni vond in sporthal Zielhorst weer het Schoolbasketbaltoernooi plaats. Teams van Atlantis en De Achtbaan mochten naar aanleiding van hun deelname aan dit toernooi op woensdag 19 juni op het WK 3X3 terrein op het Museumplein in Amsterdam meedoen aan het NK 3X3 voor basisscholen. Beide teams speelden mooie wedstrijden. De Achtbaan was in topvorm en is Nederlands Kampioen geworden!

Jouw account

E-mail
Wachtwoord
Registreer

Je gegevens worden gebruikt volgens ons privacy statement.