Joost van den Vondel sportiefste basisschool van Amersfoort

Joost van den Vondel sportiefste basisschool van Amersfoort

Obs Joost van den Vondelschool is dit schooljaar de sportiefste basisschool van Amersfoort geworden door deelname aan alle 13 schoolsporttoernooien. De Aloysiusschool behaalde dit jaar de tweede plaats en De Malelande en De Windroos eindigden beide op de derde plaats. 

Dit schooljaar deden bijna 50 basisscholen mee aan de door de Amersfoortse verenigingen georganiseerde sporttoernooien. Samen vormen de toernooien al vijf jaar de Amersfoortse schoolsportkampioenschappen. De winnende school is de school die aan de meeste toernooien heeft meegedaan. De vier scholen die in het klassement op de 1e, 2e en 3e plaats zijn geëindigd werden verrast met een feestelijk prijsuitreiking op het schoolplein, waarbij ze naast een mooie beker ook een geldprijs kregen. De prijsuitreikingen waren extra feestelijk door een optreden van Steve Carlin, die bij de scholen de gewonnen prijs tevoorschijn goochelde. Bij de Joost van den Vondelschool werd de beker uitgereikt door wethouder Hans Buijtelaar. Hij feliciteerde de kinderen met hun sportieve prestatie als sportiefste school van Amersfoort.

 

Zonovergoten Schoolkorfbaltoernooi

Zonovergoten Schoolkorfbaltoernooi

Vol enthousiasme begonnen woensdagmiddag 22 mei de kids van groep 3 en 4 aan het Schoolkorfbaltoernooi bij AKV Soesterkwartier. Er wordt voor elk punt gestreden en de toeschouwers langs de kant moedigden de kinderen vol overgave aan. Uiteindelijk pakte het team van De Magneet de eerste prijs en mogen zij van de organisatie de beker en medailles in ontvangst nemen.

Lees meer

Wat een energie in sporthal Zielhorst bij het 3x3 Basketball Toernooi

Wat een energie in sporthal Zielhorst bij het 3x3 Basketball Toernooi

Topbasketballers en beginnende basketballers deelden hun passie voor de sport. Dat is toch wat je wil bereiken met dit soort evenement? Wat een sportiviteit; 27 teams - 110 leerlingen speelden mee met het 3X3 streetballtoernooi van het Voorgezet Onderwijs gecombineerd met de regiofinale van Olympic Moves van de provincie Utrecht. De organisatie kan terugkijken op een geslaagd evenement. Basketballvereniging Crackerjacks vons het super leuk om dit evenement te organiseren. Mooi om te zien hoe het groeit; er waren meer teams en meer deelnemers dan in 2018.  

De winnaars van de scholen die deelnamen aan Olympic Moves zich hebben gekwalificeerd voor de landelijke finale van Olympic Moves? Dit jaar deed alleen Het Element mee aan Olympic Moves. Wat zou het gaaf zijn, als volgende jaar meer scholen deelnemen aan 3X3 streetball van Olympic Moves. 

Flip van der Pol ontvangt Lenaert Nicasiusspeld

Flip van der Pol ontvangt Lenaert Nicasiusspeld

Op woensdag 10 april was alweer de laatste (finale)dag van het 81e Schoolvoetbaltoernooi van 2019. Uiteraard stond deze dag in het teken van de winnaars (meiden: De Regenboog en jongens: De Marke), maar deze dag stond ook zeker in het teken van Flip van der Pol. Flip organiseerde dit jaar voor de 50e keer het Schoolvoetbaltoernooi voor de Amersfoortse basisscholen. Uit handen van locoburgemeester Kraanen ontving Flip de Lenaert Nicasiusspeld voor o.a. zijn inzet voor het Schoolvoetbal in Amersfoort.Flip is een soort supervrijwilliger die, naast het Schoolvoetbaltoernooi Amersfoort, ook de regiofinales organiseerde, scheidsrechter was en in andere functies acties was voor de KNVB en COVS. Ook hielp hij bij projecten van World Servants in landen als Haïti, Oekraïne, Bolivia en Malawi met inzamelingsacties en door ter plaatse zelf te helpen bouwen.

Lees meer

Nieuwe ronde Ondersteuningsaanbod Gezonde School 2019-2020

In maart 2019 start de nieuwe (en voorlopig laatste) Ondersteuningsronde Gezonde School. Dit is dé subsidie voor scholen die een Gezonde School willen worden. Tot en met 18 april kunt u zich hiervoor aanmelden via de website van de Gezonde School. Het Ondersteuningsaanbod bestaat uit een subsidiebedrag van €3.000,-. Met dit geldbedrag kunt u taakuren voor een medewerker vergoeden (de zogenaamde Gezonde School-coördinator), Gezonde School-activiteiten inzetten en een vignet Gezonde School aanvragen. Naast het geldbedrag krijgt uw school maximaal 10 uur advies en ondersteuning van de GGD.

Het budget voor ondersteuning is beperkt. Voor het schooljaar 2019-2020 kan aan maximaal 550 schoollocaties in Nederland ondersteuning worden aangeboden. Bij overschrijving vindt daarom toekenning plaats aan de hand van een aantal toekenningscriteria. De criteria voor toekenning: https://www.gezondeschool.nl/advies-en-ondersteuning/ondersteuningsaanbod.

De toekenning vindt plaats in mei 2019, zodat u bij toekenning tijdig een Gezonde School-coördinator kunt aanwijzen en één of meer Gezonde School-thema’s kunt opnemen in uw jaarplan voor komend schooljaar. 

Amerena locatie voor zwem- en waterpolotoernooi

Amerena locatie voor zwem- en waterpolotoernooi

Gelukkig dit schooljaar wel weer het zwem- en waterpolotoernooi van ZPC Amersfoort op de kalender. Voor het eerst werden de kinderen voor dit toernooi verwelkomd in sportcomplex Amerena. In dit mooie zwembad streden bijna 100 kids op 16 februari om de prijzen. Het was gezellig druk in het 50 meter bad waarin zowel het onderdeel wedstrijdzwemmen als het onderdeel waterpolo plaatsvond. Een aantal deelnemers was zo sportief en deed mee aan beide onderdelen! De middag werd afgesloten met een ludieke estafette waarbij er gezwommen moest worden met een ballon in de hand. Voor het wedstrijdzwemmen en waterpolo konden echte bekers gewonnen worden. Voor de winnaars van de ludieke estafette stond een mooie snoeppot klaar! 

 

Jouw account

E-mail
Wachtwoord
Registreer

Je gegevens worden gebruikt volgens ons privacy statement.