Komen jullie ook schaatsen bij het WinterparadIJS?

Namens de Stichting Eem On Ice nodigen wij de Amersfoortse basisscholen van harte uit om ook deze winter te komen schaatsen bij het WinterparadIJS! Voor alweer de zesde keer wordt de schaatsbaan, welke 600 vierkante meter meet, op het Eemplein opgebouwd. Dit jaar ligt het ijs er van vrijdag 23 november tot en met zondag 6 januari. Ook dit jaar wordt de baan overdekt en komen er zeilen rondom die bij wind en regen dicht kunnen. Op die manier is de baan weinig afhankelijk van het weer en kan schaatsgarantie gegeven worden.

Lees meer

Gezellige drukte tijdens Schoolkorfbaltoernooi

Gezellige drukte tijdens Schoolkorfbaltoernooi

Het was een overvolle, maar gezellig editie van het Schoolkorfbaltoernooi op 24 en 25 september. Er werden door de fanatieke deelnemers veel doelpogingen gedaan. De teams waren dan ook erg aan elkaar gewaagd; bij 2 finales moest de winnaar zelfs via strafworpen worden bepaald!

De winnaars:

Groep 3/4: De Horizon 4

Groep 5/6: De Weesboom 1

Groep 7/8: Parkschool 1

Deze winnaars zullen na het korfbaltoernooi van AKV Soesterkwartier in het voorjaar 2019 weer in actie komen tijdens de stadsfinale!

Crackerjacks gefeliciteerd!

Crackerjacks gefeliciteerd!

Basketbalvereniging Crackerjacks uit Amersfoort is voor 2018 uitgekozen tot 'Vereniging van het Jaar' in de categorie sport. Er ging vorige week een luid gejuich op in sporthal Zielhorst, toen Crackerjacks te horen kreeg tot beste sportvereniging van Nederland 2018 te zijn uitgeroepen. 

Crackerjacks uit Amersfoort is volgens het juryrapport een vereniging die in twee jaar tijd van een naar binnen gerichte organisatie en nauwelijks zichtbaar voor de buurt en gemeente, is veranderd in een vereniging die volop actief is in de samenleving. Crackerjacks werkt in Amersfoort nauw samen met scholen, het speciaal onderwijs en een asielzoekerscentrum en doet veel voor langdurig zieken, werkzoekenden en gehandicapten. Sportwethouder Hans Buijtelaar, die ook bij de uitreiking van de prijs aanwezig was, sprak in dat opzicht duidelijke taal: "Jullie maken hier waar wat maatschappelijke inzet betekent."

Foto: website Crackerjacks

Onbeperkt plezier tijdens de 'Dag van de Aangepaste Sport’

Onbeperkt plezier tijdens de 'Dag van de Aangepaste Sport’

Zaterdagochtend 22 september stond het Sportpark Burgemeester Buining in Leusden in het teken van aangepast sporten voor mensen met een beperking. Een duik in de blokkenbak van Impala, een potje schuiftafeltennis bij GSVA, atletiek of racerunning bij Altis en AV Triathlon, een rondje op een paard van Pegatrust, een balletje trappen bij VV Woudenberg g-voetbal en meespelen met de honkballers van de Knickerbockers en Red Caps. Deze en nog veel meer sport- en spelmogelijkheden konden tijdens de tweede Dag van de Aangepaste Sport regio Eemland worden uitgeprobeerd.

Lees meer

Kids Night Bike Ride Amersfoort

Kids Night Bike Ride Amersfoort

Tijdens het KEIstad Fietsfestival vindt op vrijdagavond 12 oktober ook de Kids Night Bike Ride plaats. Een combinatie van wedstrijden en fun met de fiets voor jeugd van 8 t/m 14 jaar. Naast de wedstrijden voor de geoefende jeugd in de categorie 1 t/m 7 (leeftijd 8 t/m 14 jaar) ook een Licht Fiets Festival voor deze leeftijd op dit parkoers met prijzen voor de mooiste verlichte fietsen. Opgeven voor de mooist verlichte fiets via www.fiets033.nl/contact met vermelding van je naam en leeftijd voor de juiste categorie! Deelname is geheel gratis! Voor meer informatie: www.facebook.com/events/2110311405852463/ 

 

 

 

Jouw account

E-mail
Wachtwoord
Registreer

Je gegevens worden gebruikt volgens ons privacy statement.