Tafeltennistoernooi groot succes

Tafeltennistoernooi groot succes
TTV Hoogland en Over ’t Net organiseren dit toernooi al jaren samen en nog nooit waren er zoveel deelnemers ingeschreven als dit jaar. Maar liefst 108 kinderen uit de groepen 4 t/m 8 stonden te popelen om de strijd aan te gaan met hun leeftijdsgenoten. Buiten was het guur, en binnen werd er heerlijk gezweet en plezier gemaakt. Met een flink aantal vrijwilligers van beide clubs is het gelukt om er een sportieve en gezellige dag van te maken.

Lees meer

Een goed begin van het schoolsportjaar!

Een goed begin van het schoolsportjaar!

Een goed begin van het schoolsportjaar

Na een jaar vol coronamaatregelen, ging dit jaar goed van start. Met ruim 400 basisschoolleerlingen uit groep 3,4,5,6,7 en 8, en de vrijwilligers van handbalvereniging Fidelitas, hebben wij een mooi eerste toernooi gespeeld.

Aan het eind van elk seizoen is bekend welke basisschool de sportiefste school van Amersfoort is. Dit is de school die aan de meeste toernooien heeft meegedaan. 

Vind jij het leuk om ook mee te doen aan een schoolsporttoernooi? Wij organiseren heel het schooljaar verschillende toernooien. Het volgende toernooi is het Tafeltennistoernooi op donderdag 21 oktober voor groep 4 t/m 8 in sporthal de Bieshaar.
Wil je liever individueel kennismaken met een sport? Neem dan hier een kijkje en ontdek met welke sporten je allemaal kennis kan maken. 

 

Schrijf je nu in voor Handbal, Tafeltennis en Volleybal

Schrijf je nu in voor Handbal, Tafeltennis en Volleybal

In oktober en november staan de eerste Schoolsporttoernooien gepland. 1 en 8 oktober starten we het seizoen met het traditionele Handbaltoernooi bij Fidelitas. Dit toernooi is voor de groepen 3 t/m 8. In de Herfstvakantie op donderdag 21 oktober is het de beurt voor het Tafeltennistoernooi. Zit je in groep 4 t/m 8 dan kan je hier gratis aan deelnemen. Tenslotte is er op 5 en 12 november in sporthal Amerena het jaarlijkse Volleybaltoernooi. Hier kan je aan deelnemen als je in groep 5 t/m 8 zit. Inschrijven doe je hier, https://www.schoolsportamersfoort.nl/toernooien/basisonderwijs

Kies je sport weer van start

Kies je sport weer van start

Het Schooljaar is weer gestart en ook alle sportverenigingen hebben na alle versoepelingen de deuren weer geopend. Heel veel kinderen hebben het afgelopen jaar wellicht een stuk minder gesport of zijn misschien zelfs helemaal gestopt. Goed moment om kennis te gaan maken met de vele leuke sporten en sportverenigingen in Amersfoort. Op dit moment staan er ongeveer 220 kennismakingstrainingen online en je kan hier ook al voor inschrijven. Het grootste deel van het aanbod start in oktober, maar er is ook al aanbod in september. Het boekje met al het aanbod wordt in de eerste week van oktober op de scholen uitgedeeld. Ga dus snel een kijkje nemen op https://www.schoolsportamersfoort.nl/kiesjesport en schrijf je in.

Kies je sport weer van start!

Kies je sport weer van start!

Sporten is leuk! Alleen soms kan het best een tijd duren voordat je een sport hebt gevonden waar je blij van wordt en die helemaal bij jou past. Daarom hebben de Amersfoortse sportverenigingen en sportaanbieders ook in het najaar van 2020 weer een divers aanbod van kennismakingstrainingen samengesteld voor de Amersfoortse kinderen. Kun je niet kiezen tussen alle leuke sporten? Deelnemen aan meerdere activiteiten is natuurlijk ook mogelijk!

Proberen en kennismaken met verschillende sporten en je talent(en) ontdekken en ontwikkelen. Dat is waar Kies je Sport voor staat. Met Kies je Sport moet niks, maar mogen de kinderen alles proberen. Door deelname maken ze niet alleen kennis met de sport, maar ook met de club. Uiteraard is er ook weer een uitgebreid aanbod aangepast sporten opgenomen.

Lees meer

Basisschool De Windroos ontvangt uit handen van wethouder Hans Buijtelaar stimuleringsprijs Schoolsport Amersfoort én vignet Gezonde School

Basisschool De Windroos ontvangt uit handen van wethouder Hans Buijtelaar stimuleringsprijs Schoolsport Amersfoort én vignet Gezonde School

 

Basisschool De Windroos was dit schooljaar hard op weg om een van de sportiefste basisscholen van Amersfoort te worden. Maar in verband met de maatregelen met betrekking tot het coronavirus werden half maart alle schoolsporttoernooien tot het eind van het schooljaar geannuleerd. Dit schooljaar dus geen sportiefste school van Amersfoort die door Schoolsport Amersfoort in het zonnetje wordt gezet. Maar de inzet van de leerlingen van De Windroos werd wel beloond met een stimuleringsprijs uit handen van wethouder Hans Buijtelaar. Daarnaast ontving de school ook het vignet Gezonde School, thema bewegen en sport

Na de prijsuitreiking van vorig schooljaar waar De Windroos verdienstelijk 3e werd, was de boodschap van de leerlingen duidelijk: volgend schooljaar doen we aan alle schoolsporttoernooien mee! En dat maakten ze zeker waar: ze deden aan alle 13 georganiseerde toernooien tot half maart dit jaar mee: van tafeltennis tot volleybal en van dammen tot zaalvoetbal. Er was zelfs al ingeschreven voor de overige toernooien die nog moesten plaatsvinden.

Lees meer

Jouw account

E-mail
Wachtwoord
Registreer

Je gegevens worden gebruikt volgens ons privacy statement.