ZomerPretPas 2019 komt er aan

ZomerPretPas 2019 komt er aan

Alle basisschoolkinderen in Amersfoort  hebben voor de zomervakantie via de basisscholen een gratis ZomerPretPas ontavngen. De ZomerPretPas is het leukste kinderpaspoort van Amersfoort! Een papieren boekje in paspoortvorm vol zomeractiviteiten. ZomerPret voor kinderen van 4 t/m 12 jaar in Amersfoort! Op vijf verschillende planeten kunnen de kinderen superleuke zomeractiviteiten bezoeken. Op vertoon van de ZomerPretPas zijn de aangeboden zomeractiviteiten gratis of krijgen ze korting. Bij elke zomeractiviteit komt er na afloop een stempel in de ZomerPretPas. Wat je met al die stempels kunt doen? Dat houden we nog even geheim.

Meer informatie

Stoepranden! Doe je mee?

Stoepranden! Doe je mee?

Op 29 en 30 augustus worden in Amersfoort de voorronden Stoepranden gehouden. Stoepranden is een balspel waar veel generaties mooie herinneringen aan hebben. Sinds halverwege de 20e eeuw wordt er in Nederland en ver daarbuiten (o.a. Barcelona) gestoeprand. Stoepranden wordt 1 tegen 1 gespeeld. Iedereen kan meedoen, of je nu 10 of 100 bent! De landelijke finale is 22 september ook in Amersfoort.

 

De Achtbaan 2e bij NK Schoolhandbal

Zaterdag 22 juni vond het Nederlandse kampioenschap Schoolhandbal plaats in Arnhem. Amersfoort werd hier vertegenwoordigd door het team van de Achtbaan (gemengd). Zij hebben zich voor dit kampioenschap geplaatst nadat zij op 5 juni kampioen zijn geworden in de regiofinale. Het team van De Achtbaan heeft uitstekend gepresteerd en sloot het NK af met een mooie 2e plaats!

De Achtbaan Nederlands Kampioen 3x3 basketbal

De Achtbaan Nederlands Kampioen 3x3 basketbal

Op 15 juni vond in sporthal Zielhorst weer het Schoolbasketbaltoernooi plaats. Teams van Atlantis en De Achtbaan mochten naar aanleiding van hun deelname aan dit toernooi op woensdag 19 juni op het WK 3X3 terrein op het Museumplein in Amsterdam meedoen aan het NK 3X3 voor basisscholen. Beide teams speelden mooie wedstrijden. De Achtbaan was in topvorm en is Nederlands Kampioen geworden!

Joost van den Vondel sportiefste basisschool van Amersfoort

Joost van den Vondel sportiefste basisschool van Amersfoort

Obs Joost van den Vondelschool is dit schooljaar de sportiefste basisschool van Amersfoort geworden door deelname aan alle 13 schoolsporttoernooien. De Aloysiusschool behaalde dit jaar de tweede plaats en De Malelande en De Windroos eindigden beide op de derde plaats. 

Dit schooljaar deden bijna 50 basisscholen mee aan de door de Amersfoortse verenigingen georganiseerde sporttoernooien. Samen vormen de toernooien al vijf jaar de Amersfoortse schoolsportkampioenschappen. De winnende school is de school die aan de meeste toernooien heeft meegedaan. De vier scholen die in het klassement op de 1e, 2e en 3e plaats zijn geëindigd werden verrast met een feestelijk prijsuitreiking op het schoolplein, waarbij ze naast een mooie beker ook een geldprijs kregen. De prijsuitreikingen waren extra feestelijk door een optreden van Steve Carlin, die bij de scholen de gewonnen prijs tevoorschijn goochelde. Bij de Joost van den Vondelschool werd de beker uitgereikt door wethouder Hans Buijtelaar. Hij feliciteerde de kinderen met hun sportieve prestatie als sportiefste school van Amersfoort.

 

Zonovergoten Schoolkorfbaltoernooi

Zonovergoten Schoolkorfbaltoernooi

Vol enthousiasme begonnen woensdagmiddag 22 mei de kids van groep 3 en 4 aan het Schoolkorfbaltoernooi bij AKV Soesterkwartier. Er wordt voor elk punt gestreden en de toeschouwers langs de kant moedigden de kinderen vol overgave aan. Uiteindelijk pakte het team van De Magneet de eerste prijs en mogen zij van de organisatie de beker en medailles in ontvangst nemen.

Lees meer

Jouw account

E-mail
Wachtwoord
Registreer

Je gegevens worden gebruikt volgens ons privacy statement.