Sportgala 2018 - het was een feestje

Sportgala 2018 - het was een feestje

Afgelopen maandag 26 november werden alle Amersfoortse sportkampioenen van jong tot oud gehuldigd in Flint. We kunnen trots zijn op zoveel talent en kampioenen in Amersfoort! De toppers werden uitgebreid in het zonnetje gezet tijdens deze feestelijke dag. 's Middags ontvingen alle jeugdkampioenen van wethouder Hans Buijtelaar, tussen een aantal feestelijke en spectaculaire optredens door, een medaille voor hun behaalde prestatie. De nrs. 1, 2 en 3 van de schoolsportkampioenschappen 2017-2018 (Aloysiusschool, Joost v/d Vondel en De Langenoord) ontvingen van de wethouder een mooie oorkonde. 's Avonds werden in een bomvolle Flint de sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, sportvereniging en sportspecial van het jaar bekend gemaakt:

Gefeliciteerd:
Sporttalent : Sven Jansons
Sportploeg: BSC Quick Softbal Heren
Sportvereniging: tv ‘t Stort
Sportman: Jesper Smink
Sportvrouw: Jony Heerink
Sportspecial : Unbreakable

 

Roan Lases (De Vlindervallei) schooldamkampioen van Amersfoort

Roan Lases (De Vlindervallei) schooldamkampioen van Amersfoort

In Wijkcentrum Het Klokhuis aan de Weberstraat werd op zondag 18 november 2018 het 39e Schooldamkampioenschap voor basisscholen gehouden door het Amersfoorts Dam Genootschap.Maar liefst 27 kinderen van 7 scholen namen deel aan dit toernooi. Bij de opening wees voorzitter Cees Strooper van ADG de ouders en begeleiders erop dat aanwijzingen tijdens de partij uiteraard niet waren toegestaan: de kinderen moesten hun eigen spel spelen. De kinderen moesten flink aan de bak. Elke partij duurde bijna 20 minuten en er werden 8 ronden gespeeld. In opperste concentratie speelden de kinderen hun wedstrijden; je kon een speld horen vallen! Al snel was duidelijk dat Roan Lases een heel goede kans maakten op de overwinning. Hij behaalde de een na de andere winst. Na 8 ronden was de eindstand bereikt en ging Roan inderdaad met de grootste beker naar huis.

Tag-rugbytoernooi gezellig en sportief

Tag-rugbytoernooi gezellig en sportief

Wat een groot aantal enthousiaste kinderen die in Tag-rugby geïnteresseerd zijn geraakt. Maar liefst 150 kinderen van 7 Amersfoortse basisscholen deden 9 november mee aan dit gezellige toernooi van RC Eemland.

Het team van de Windroos leerde snel. Zij hadden als een van de weinige teams bij de categorie groep 7&8 geen clinic gevolgd en hebben in een paar potjes tijdens het toernooi het spel geleerd. Super dat de andere teams geholpen hebben om tactiek en techniek te delen, wat de onderlinge sfeer groots maakte. Het team van de Joost van de Vondel die een groot overtal had en veel spelers uitgeleend heeft aan andere teams was de kracht van rugby voor een fair toernooi. 

 

 

Deelnemers 38e Schoolvolleybaltoernooi onder de indruk

Deelnemers 38e Schoolvolleybaltoernooi onder de indruk

De 38ste editie van het scholen volleybaltoernooi vond voor het eerst plaats in Amerena. Iedereen was onder de indruk van de sporthal, de vloer, de ruimte en de akoestiek. 170 kinderen (meer dan 30 teams) streden in de mooie Amerena vol enthousiasme en onder begeleiding van vele supporters om de prijzen. Volgend jaar moet er wel een ander plekje voor de bekers gezocht worden. Deze waren op de wedstrijdtafel in de sporthal geplaatst. Helaas sneuvelden enkele bekers door afzwaaiende ballen :). Uiteraard worden deze bekers nog vervangen voor de betreffende winnende teams!

 

 

Eerste gezamenlijke tafeltennistoernooi Over 't Net en TTV Hoogland

Eerste gezamenlijke tafeltennistoernooi Over 't Net en TTV Hoogland

In de herfstvakantie wordt altijd het Masco basisscholentoernooi gehouden, dit jaar voor het eerst gezamenlijk georganiseerd door TTV Hoogland en Over ’t Net samen. Eric (TTV Hoogland) en Juliet (Over ’t Net/Academie) waren de aanjagers van dit gezellige toernooi. Op de dag zelf waren er ook veel jeugdleden van beide clubs die de startende spelers hielpen bij het invullen van de formulieren, het tellen bij de wedstrijden.

Lees meer

Sportgala 2018

Sportgala 2018

 

Amersfoort barst van het sportieve talent. Tijdens het 9e Amersfoorts Sportgala worden sporters uit onze mooie Keistad in het zonnetje gezet. Op maandag 26 november wordt bekend gemaakt wie dit jaar verkozen wordt tot Sportman, Sportvrouw, Sporttalent en Sportploeg van het jaar. Er is een speciaal middagprogamma met aandacht voor de sportieve jeugd van Amersfoort. Hierbij worden ook de leerlingen van de scholen die nr. 1, 2 en 3 geworden zijn in het klassement van de Amersfoortse schoolsportkampioenschappen 2017-2018 worden gehuldigd. Het middagprogramma start om 16.30 uur en de entree is voor de middag gratis!

 

Jouw account

E-mail
Wachtwoord
Registreer

Je gegevens worden gebruikt volgens ons privacy statement.