Welke scholen mogen naar het regionale schoolschaaktoernooi?

Welke scholen mogen naar het regionale schoolschaaktoernooi?

Ook dit jaar organiseert schaakvereniging Hoogland weer het Schoolschaaktoernooi. Wederom voor zowel leerlingen van het Basisonderwijs als Voortgezet Onderwijs. O0 30 januari zaten leerlingen van de Middenbouw achter de schaakborden. Er werden mooie en spannende wedstrijden gespeeld. Aan het eind van de middag ging het team Aloysius 2 er met de winst vandoor. Dit team mag, samen met de nr. 2 en 3. van het Middenbouwtoernooi (De Bieshaar en Joost van den Vondel), op 23 maart meedoen met het regionale schoolschaaktoernooi in Maarssen.

Lees meer

Koningsspelen 2019; doen jullie ook mee?

Koningsspelen 2019; doen jullie ook mee?

Op vrijdag 12 april 2019 is alweer de zevende editie van de Koningsspelen!

Wegens het succes van afgelopen jaren wordt ook dit jaar het sportieve programma volledig georganiseerd door sportverenigingen. In de meeste gevallen is het programma vergelijkend met de afgelopen jaren. Het programma duurt van 10:00 uur tot ongeveer 13:00 uur.

Inschrijven kan vanaf maandag 11 februari t/m woensdag 13 februari 2019 via schoolsportamersfoort.nl. Er kan gekozen worden uit verschillende locaties. Per school moet er een inschrijfformulier worden ingevuld. Heeft jullie school nog geen registratie op de website? Doe dit dan zo snel mogelijk via deze link! Daarna kan er worden ingeschreven.

We hebben ook dit jaar besloten te werken met een loting om iedereen een eerlijke kans te geven op deelname. Scholen die, via dit programma, in de afgelopen jaren nog niet aan het sportieve programma hebben meegedaan krijgen hierbij voorrang.

Lees meer

Schoolzaalvoetbaltoernooi op nieuwe locatie

Schoolzaalvoetbaltoernooi op nieuwe locatie

Ook dit jaar hebben ruim 900 basisschoolleerlingen groepen 5/6 en 7/8 die in de Kerstvakantie gestreden om het Amersfoorts kampioenschap zaalvoetbal. Deze keer voor het eerst in het nieuwe sportcomplex Amerena! Op 27 en 28 december werd er in sporthal Amerena gespeeld om een plek in de stadsfinale op 3 januari. De winnaars van deze dag mogen zich een jaar lang zaalvoetbalkampioen van Amersfoort noemen.

Speel Train Ontwikkel organiseerde samen met de inzet van de vrijwilligers vanuit de voetbalverenigingen CJVV, VVZA, Amersfoortse Boys en Amsvorde deze sportieve invulling van de Kerstvakantie.
 

Schoolsport Amersfoort: wij praten u bij op 3 januari 2019

In de kerstvakantie voetballen circa 900 kinderen van de Amersfoortse basisscholen tegen elkaar in de sporthal van sportcomplex Amerena tijdens het Schoolzaalvoetbaltoernooi!

Op donderdag 3 januari 2019 worden de finalewedstrijden gespeeld en zien we welke teams Schoolzaalvoetbalkampioen van Amersfoort gaan worden.

Doet u mee? Deze kinderen aanmoedigen bij hun sportieve prestatie voor hun eigen school?

Meer weten over het succes van de Amersfoortse schoolsporttoernooien en de vernieuwde opzet van Kies je Sport?

Naast het aanmoedigen praten we u graag bij over de ontwikkelingen van Schoolsport Amersfoort.

Programma 3 januari:

16.30 uur            Ontvangst in Amerena (verenigingsruimte 2 AVV Keistad)

17.00 uur            Presentatie: Succes Schoolsport en Kies je sport – tot nu toe

17:20 uur            Toast op nieuw en sportief 2019

17.35 uur            Aanmoedigen teams bij de finalewedstrijden Schoolzaalvoetbal 2019

18.00 uur            Prijsuitreiking Schoolzaalvoetbaltoernooi

Aanmelden voor de bijeenkomst kan door het sturen van een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sportgala 2018 - het was een feestje

Sportgala 2018 - het was een feestje

Afgelopen maandag 26 november werden alle Amersfoortse sportkampioenen van jong tot oud gehuldigd in Flint. We kunnen trots zijn op zoveel talent en kampioenen in Amersfoort! De toppers werden uitgebreid in het zonnetje gezet tijdens deze feestelijke dag. 's Middags ontvingen alle jeugdkampioenen van wethouder Hans Buijtelaar, tussen een aantal feestelijke en spectaculaire optredens door, een medaille voor hun behaalde prestatie. De nrs. 1, 2 en 3 van de schoolsportkampioenschappen 2017-2018 (Aloysiusschool, Joost v/d Vondel en De Langenoord) ontvingen van de wethouder een mooie oorkonde. 's Avonds werden in een bomvolle Flint de sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, sportvereniging en sportspecial van het jaar bekend gemaakt:

Gefeliciteerd:
Sporttalent : Sven Jansons
Sportploeg: BSC Quick Softbal Heren
Sportvereniging: tv ‘t Stort
Sportman: Jesper Smink
Sportvrouw: Jony Heerink
Sportspecial : Unbreakable

 

Roan Lases (De Vlindervallei) schooldamkampioen van Amersfoort

Roan Lases (De Vlindervallei) schooldamkampioen van Amersfoort

In Wijkcentrum Het Klokhuis aan de Weberstraat werd op zondag 18 november 2018 het 39e Schooldamkampioenschap voor basisscholen gehouden door het Amersfoorts Dam Genootschap.Maar liefst 27 kinderen van 7 scholen namen deel aan dit toernooi. Bij de opening wees voorzitter Cees Strooper van ADG de ouders en begeleiders erop dat aanwijzingen tijdens de partij uiteraard niet waren toegestaan: de kinderen moesten hun eigen spel spelen. De kinderen moesten flink aan de bak. Elke partij duurde bijna 20 minuten en er werden 8 ronden gespeeld. In opperste concentratie speelden de kinderen hun wedstrijden; je kon een speld horen vallen! Al snel was duidelijk dat Roan Lases een heel goede kans maakten op de overwinning. Hij behaalde de een na de andere winst. Na 8 ronden was de eindstand bereikt en ging Roan inderdaad met de grootste beker naar huis.

Jouw account

E-mail
Wachtwoord
Registreer

Je gegevens worden gebruikt volgens ons privacy statement.