Berichtgeving over activiteiten Schoolsport Amersfoort i.v.m. coronavirus

Schoolsport Amersfoort volgt de richtlijnen en adviezen van het RIVM en GGD en houdt de berichtgeving over de situatie rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten. Op 15 maart zijn nieuwe maatregelen aangekondigd in verband met het coronavirus.

Dit betekent voor de activiteiten van Schoolsport Amersfoort (UPDATE 20 MAART):

Schoolsporttoernooien:

Het Schoolvoetbaltoernooi georganiseerd door ASC Nieuwland, VV Hoogland en VV VOP op 13, 20, 27 maart en 3 april gaat niet door.

Het Schooltag-rugbytoernooi georganiseerd door RC Eemland op 17 april gaat niet door.

Kies je sport:

Alle Kies je sport activiteiten tot 6 april komen te vervallen.

Onderschoolse clinics:

Alle onderschoolse clinics tot 6 april komen te vervallen.

Koningsspelen:

De Koningsspelen op 17 april zijn afgelast.

Optimist on Tour:

Optimist on Tour op 23, 24 en 25 april is vooralsnog verplaatst naar 11, 12 en 13 juni. Optimist on tour is een initiatief van het Watersportverbond en wordt in Amersfoort georganiseerd samen met Kanovereniging Keistad, Amersfoortse Reddingsbrigade en Hemus Amersfoort.

Indien er nieuwe adviezen/maatregelen worden vastgesteld, zullen wij scholen en betrokken verenigingen/sportorganisaties informeren over de gevolgen voor de activiteiten van Schoolsport Amersfoort. Hou hiervoor onze website in de gaten.

Neem bij vragen gerust contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

JvO Schoolschaakkampioen Voortgezet Onderwijs

JvO Schoolschaakkampioen Voortgezet Onderwijs

Op 12 februari togen 13 schaakteams van het Voortgezet Onderwijs zich naar Het Zwaluwnest voor het vierde Schoolschaakkampioenschap Voortgezet Onderwijs van Amersfoort. Met vier teams meer dan vorig jaar zit het schaken op het Voortgezet Onderwijs goed in de lift! Leuk dat een heleboel scholieren zich met schaken bezig houden en mee willen doen aan een schaaktoernooi. 

Lees meer

Da Vinci 1 winnaar van het Schoolschaaktoernooi (basisonderwijs)

Da Vinci 1 winnaar van het Schoolschaaktoernooi (basisonderwijs)

Schaakvereniging Hoogland organiseerde woensdagmiddag 12 februari de finale van het schoolschaaktoernooi voor de basisscholen van Amersfoort. Dit jaar deden er in de voorronden 29 teams mee van 13 verschillende basisscholen uit Amersfoort. In voorronden op 29 januari en 5 februari hadden zich 10 teams geplaatst voor de finale bij basisschool Het Zwaluwnest. De nummers 1, 2 en 3 van het Schoolschaaktoernooi mogen ook deelnemen aan het regionale SGS Schoolschaaktoernooi. Na een spannende middag was het team van de Da Vincischool 1 die er met de grootste beker vandoor ging. De Horizon die vorig jaar nog winnaar was van het toernooi moest dit jaar genoegen nemen met een tweede plaats. Pallas Athene 3 mocht de beker voor de derde plaats in ontvangst nemen.

 

Kies je Sport en ontdek je talent!

Kies je Sport en ontdek je talent!

Sporten is leuk! Daarom hebben de Amersfoortse sportverenigingen en sportaanbieders ook voor het voorjaar van 2020 weer een divers aanbod van kennismakingstrainingen samengesteld voor alle Amersfoortse kinderen. Er zijn meer dan 150 activiteiten waaruit gekozen kan worden.

Proberen en kennis maken met verschillende sporten en je talent(en) ontdekken en ontwikkelen. Dat is waar Kies je Sport voor staat. Voor het voorjaar van 2020 heeft team Kies je Sport samen met Amersfoortse sportverenigingen en sportaanbieders weer een uitgebreid aanbod kennismakingsactiviteiten samengesteld. Door deelname maak je niet alleen kennis met de sport, maar ook met de club, zonder dat je direct lid hoeft te worden.

Lees meer

Schoolsportkampioenen gehuldigd tijdens het sportgala

Schoolsportkampioenen gehuldigd tijdens het sportgala

Tijdens het middagprogramma van de 10e editie van het Sportgala op maandag 25 november werden ook de nummers 1, 2 en 3 van de Schoolsportkampioenschappen 2018-2019 in het zonnetje gezet. Uit handen van wethouder Hans Buijtelaar van de gemeente Amersfoort ontvingen OBS Joost van den Vondel, de Aloysiusschool, De Windroos en De Malelande een mooie oorkonde.
Als afsluiting stonden de leerlingen samen met alle jeugdsportkampioenen op het podium!

 

De Vlinderslag winnaar in beide categorieën bij het Schooldamtoernooi

De Vlinderslag winnaar in beide categorieën bij het Schooldamtoernooi

Op zondag 24 november organiseerde het Amersfoorts Dam Genoot- schap voor de 40e keer het jaarlijkse schooldamkampioenschap van Amersfoort. In twee groepen van elk 20 kinderen streden kinderen van 10 Amersfoortse basisscholen uit de groepen 5/6 en de groepen 7/8 om de titel Damkampioen van Amersfoort. In de gezellige atmosfeer van OBS De Vlinderslag in de wijk Kruiskamp werd er zeer geconcentreerd gespeeld en vochten de kinderen in 8 ronden voor elk punt.

Lees meer

Jouw account

E-mail
Wachtwoord
Registreer

Je gegevens worden gebruikt volgens ons privacy statement.