Basisschool De Windroos ontvangt uit handen van wethouder Hans Buijtelaar stimuleringsprijs Schoolsport Amersfoort én vignet Gezonde School

Basisschool De Windroos ontvangt uit handen van wethouder Hans Buijtelaar stimuleringsprijs Schoolsport Amersfoort én vignet Gezonde School

 

Basisschool De Windroos was dit schooljaar hard op weg om een van de sportiefste basisscholen van Amersfoort te worden. Maar in verband met de maatregelen met betrekking tot het coronavirus werden half maart alle schoolsporttoernooien tot het eind van het schooljaar geannuleerd. Dit schooljaar dus geen sportiefste school van Amersfoort die door Schoolsport Amersfoort in het zonnetje wordt gezet. Maar de inzet van de leerlingen van De Windroos werd wel beloond met een stimuleringsprijs uit handen van wethouder Hans Buijtelaar. Daarnaast ontving de school ook het vignet Gezonde School, thema bewegen en sport

Na de prijsuitreiking van vorig schooljaar waar De Windroos verdienstelijk 3e werd, was de boodschap van de leerlingen duidelijk: volgend schooljaar doen we aan alle schoolsporttoernooien mee! En dat maakten ze zeker waar: ze deden aan alle 13 georganiseerde toernooien tot half maart dit jaar mee: van tafeltennis tot volleybal en van dammen tot zaalvoetbal. Er was zelfs al ingeschreven voor de overige toernooien die nog moesten plaatsvinden.

Lees meer

Samenwerking ZomerPretPas en Schoolsport

Samenwerking ZomerPretPas en Schoolsport

ZomerPretPas en Schoolsport Amersfoort gaan samenwerken! ZomerPretPas is een initiatief van Kath Duin & stichting KliederBoel met als doel op een leuke manier kinderen te stimuleren meer te bewegen en kinderen, die vanwege verschillende redenen niet op vakantie gaan, een leuke blije zomervakantie te geven.

Lees meer

Weer buiten sporten voor kinderen en jongeren

Weer buiten sporten voor kinderen en jongeren

Vanaf woensdag 29 april zijn er verschillende maatregelen versoepeld op het gebied van sport en bewegen.
Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding samen buiten sporten. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen ook onder begeleiding samen buiten sporten, maar dan wel rekening houdend met 1,5 meter afstand onderling.

Lees meer

Berichtgeving over activiteiten Schoolsport Amersfoort i.v.m. coronavirus

Schoolsport Amersfoort volgt de richtlijnen en adviezen van het RIVM en GGD en houdt de berichtgeving over de situatie rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten. 

Dit betekent voor de activiteiten van Schoolsport Amersfoort (UPDATE 7 MEI):

Schoolsporttoernooien:

 

Alle schoolsporttoernooien tot de zomervakantie komen te vervallen

Kies je sport:

Alle Kies je sport activiteiten tot en met 28 april komen te vervallen.

Onderschoolse clinics:

Alle onderschoolse clinics tot en met de zomervakantie komen te vervallen.

 

Optimist on Tour:

Optimist on Tour op 23, 24 en 25 april is vooralsnog verplaatst naar 11, 12 en 13 juni. Optimist on tour is een initiatief van het Watersportverbond en wordt in Amersfoort georganiseerd samen met Kanovereniging Keistad, Amersfoortse Reddingsbrigade en Hemus Amersfoort.

Indien er nieuwe adviezen/maatregelen worden vastgesteld, zullen wij scholen en betrokken verenigingen/sportorganisaties informeren over de gevolgen voor de activiteiten van Schoolsport Amersfoort. Hou hiervoor onze website in de gaten.

Neem bij vragen gerust contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

JvO Schoolschaakkampioen Voortgezet Onderwijs

JvO Schoolschaakkampioen Voortgezet Onderwijs

Op 12 februari togen 13 schaakteams van het Voortgezet Onderwijs zich naar Het Zwaluwnest voor het vierde Schoolschaakkampioenschap Voortgezet Onderwijs van Amersfoort. Met vier teams meer dan vorig jaar zit het schaken op het Voortgezet Onderwijs goed in de lift! Leuk dat een heleboel scholieren zich met schaken bezig houden en mee willen doen aan een schaaktoernooi. 

Lees meer

Da Vinci 1 winnaar van het Schoolschaaktoernooi (basisonderwijs)

Da Vinci 1 winnaar van het Schoolschaaktoernooi (basisonderwijs)

Schaakvereniging Hoogland organiseerde woensdagmiddag 12 februari de finale van het schoolschaaktoernooi voor de basisscholen van Amersfoort. Dit jaar deden er in de voorronden 29 teams mee van 13 verschillende basisscholen uit Amersfoort. In voorronden op 29 januari en 5 februari hadden zich 10 teams geplaatst voor de finale bij basisschool Het Zwaluwnest. De nummers 1, 2 en 3 van het Schoolschaaktoernooi mogen ook deelnemen aan het regionale SGS Schoolschaaktoernooi. Na een spannende middag was het team van de Da Vincischool 1 die er met de grootste beker vandoor ging. De Horizon die vorig jaar nog winnaar was van het toernooi moest dit jaar genoegen nemen met een tweede plaats. Pallas Athene 3 mocht de beker voor de derde plaats in ontvangst nemen.

 

Jouw account

E-mail
Wachtwoord
Registreer

Je gegevens worden gebruikt volgens ons privacy statement.