Kies je Sport en ontdek je talent!

Kies je Sport en ontdek je talent!

Sporten is leuk! Daarom hebben de Amersfoortse sportverenigingen en sportaanbieders ook voor het voorjaar van 2020 weer een divers aanbod van kennismakingstrainingen samengesteld voor alle Amersfoortse kinderen. Er zijn meer dan 150 activiteiten waaruit gekozen kan worden.

Proberen en kennis maken met verschillende sporten en je talent(en) ontdekken en ontwikkelen. Dat is waar Kies je Sport voor staat. Voor het voorjaar van 2020 heeft team Kies je Sport samen met Amersfoortse sportverenigingen en sportaanbieders weer een uitgebreid aanbod kennismakingsactiviteiten samengesteld. Door deelname maak je niet alleen kennis met de sport, maar ook met de club, zonder dat je direct lid hoeft te worden.

Lees meer

Schoolsportkampioenen gehuldigd tijdens het sportgala

Schoolsportkampioenen gehuldigd tijdens het sportgala

Tijdens het middagprogramma van de 10e editie van het Sportgala op maandag 25 november werden ook de nummers 1, 2 en 3 van de Schoolsportkampioenschappen 2018-2019 in het zonnetje gezet. Uit handen van wethouder Hans Buijtelaar van de gemeente Amersfoort ontvingen OBS Joost van den Vondel, de Aloysiusschool, De Windroos en De Malelande een mooie oorkonde.
Als afsluiting stonden de leerlingen samen met alle jeugdsportkampioenen op het podium!

 

De Vlinderslag winnaar in beide categorieën bij het Schooldamtoernooi

De Vlinderslag winnaar in beide categorieën bij het Schooldamtoernooi

Op zondag 24 november organiseerde het Amersfoorts Dam Genoot- schap voor de 40e keer het jaarlijkse schooldamkampioenschap van Amersfoort. In twee groepen van elk 20 kinderen streden kinderen van 10 Amersfoortse basisscholen uit de groepen 5/6 en de groepen 7/8 om de titel Damkampioen van Amersfoort. In de gezellige atmosfeer van OBS De Vlinderslag in de wijk Kruiskamp werd er zeer geconcentreerd gespeeld en vochten de kinderen in 8 ronden voor elk punt.

Lees meer

Drukbezocht Schoolvolleybaltoernooi in Amerena

Drukbezocht Schoolvolleybaltoernooi in Amerena

Het 39e Schoolvolleybaltoernooi van AVV Keistad op vrijdag 1 en vrijdag 8 november was een enorm succes. Er hadden zich in al die jaren nog nooit zo veel teams ingeschreven voor dit jaarlijkse toernooi als deze keer. Op 1 november streden maar liefst 31 teams uit groep 5/6 om het kampioenschap van Amersfoort en op 8 november waren 22 teams uit groep 7/8 te gast in de sporthal van Amerena. 

Lees meer

Special Heroes onderdeel van Schoolsport Amersfoort

Special Heroes onderdeel van Schoolsport Amersfoort

De afgelopen jaren hebben in Amersfoort veel leerlingen van speciaal onderwijsscholen dankzij het programma Special Heroes kennisgemaakt met sport en bewegen. Tegelijkertijd heeft Schoolsport Amersfoort zich in een razendsnel tempo ontwikkeld. Schoolsport Amersfoort hecht, net als de gemeente Amersfoort, waarde aan inclusief sporten. Daarom wordt vanaf dit schooljaar sportstimulering op het speciaal onderwijs doorgezet onder de overkoepelende naam Schoolsport Amersfoort. Hiermee wordt de samenwerking van de afgelopen jaren geborgd en kijken we naar mogelijkheden om sportstimulering op het speciaal onderwijs verder uit te bouwen. Met het project Kies je Sport is dit schooljaar al een mooie start gemaakt door kennismakingstrainingen voor alle Amersfoortse kinderen op te nemen.

Lees meer

Ook dit jaar weer schoolschaatsles bij WinterparadIJS!

Ook dit jaar weer schoolschaatsles bij WinterparadIJS!

Voor de zevende keer wordt de schaatsbaan van 600 vierkante meter weer op het Eemplein gebouwd. Dit jaar ligt het ijs er van vrijdag 22 november tot en met zondag 5 januari.

In de weken voorafgaand aan de kerstvakantie worden overdag schaatslessen gegeven aan de basisschoolleerlingen uit Amersfoort en omgeving. De schaatslessen duren ongeveer een half uur. Hierin leren de kinderen de basis van het schaatsen. Na de les mogen de kinderen ook nog vrij schaatsen. In totaal staan ze een uur op het ijs.

Lees meer

Jouw account

E-mail
Wachtwoord
Registreer

Je gegevens worden gebruikt volgens ons privacy statement.