Flip van der Pol ontvangt Lenaert Nicasiusspeld

Flip van der Pol ontvangt Lenaert Nicasiusspeld

Op woensdag 10 april was alweer de laatste (finale)dag van het 81e Schoolvoetbaltoernooi van 2019. Uiteraard stond deze dag in het teken van de winnaars (meiden: De Regenboog en jongens: De Marke), maar deze dag stond ook zeker in het teken van Flip van der Pol. Flip organiseerde dit jaar voor de 50e keer het Schoolvoetbaltoernooi voor de Amersfoortse basisscholen. Uit handen van locoburgemeester Kraanen ontving Flip de Lenaert Nicasiusspeld voor o.a. zijn inzet voor het Schoolvoetbal in Amersfoort.Flip is een soort supervrijwilliger die, naast het Schoolvoetbaltoernooi Amersfoort, ook de regiofinales organiseerde, scheidsrechter was en in andere functies acties was voor de KNVB en COVS. Ook hielp hij bij projecten van World Servants in landen als Haïti, Oekraïne, Bolivia en Malawi met inzamelingsacties en door ter plaatse zelf te helpen bouwen.

Lees meer

Nieuwe ronde Ondersteuningsaanbod Gezonde School 2019-2020

In maart 2019 start de nieuwe (en voorlopig laatste) Ondersteuningsronde Gezonde School. Dit is dé subsidie voor scholen die een Gezonde School willen worden. Tot en met 18 april kunt u zich hiervoor aanmelden via de website van de Gezonde School. Het Ondersteuningsaanbod bestaat uit een subsidiebedrag van €3.000,-. Met dit geldbedrag kunt u taakuren voor een medewerker vergoeden (de zogenaamde Gezonde School-coördinator), Gezonde School-activiteiten inzetten en een vignet Gezonde School aanvragen. Naast het geldbedrag krijgt uw school maximaal 10 uur advies en ondersteuning van de GGD.

Het budget voor ondersteuning is beperkt. Voor het schooljaar 2019-2020 kan aan maximaal 550 schoollocaties in Nederland ondersteuning worden aangeboden. Bij overschrijving vindt daarom toekenning plaats aan de hand van een aantal toekenningscriteria. De criteria voor toekenning: https://www.gezondeschool.nl/advies-en-ondersteuning/ondersteuningsaanbod.

De toekenning vindt plaats in mei 2019, zodat u bij toekenning tijdig een Gezonde School-coördinator kunt aanwijzen en één of meer Gezonde School-thema’s kunt opnemen in uw jaarplan voor komend schooljaar. 

Amerena locatie voor zwem- en waterpolotoernooi

Amerena locatie voor zwem- en waterpolotoernooi

Gelukkig dit schooljaar wel weer het zwem- en waterpolotoernooi van ZPC Amersfoort op de kalender. Voor het eerst werden de kinderen voor dit toernooi verwelkomd in sportcomplex Amerena. In dit mooie zwembad streden bijna 100 kids op 16 februari om de prijzen. Het was gezellig druk in het 50 meter bad waarin zowel het onderdeel wedstrijdzwemmen als het onderdeel waterpolo plaatsvond. Een aantal deelnemers was zo sportief en deed mee aan beide onderdelen! De middag werd afgesloten met een ludieke estafette waarbij er gezwommen moest worden met een ballon in de hand. Voor het wedstrijdzwemmen en waterpolo konden echte bekers gewonnen worden. Voor de winnaars van de ludieke estafette stond een mooie snoeppot klaar! 

 

Floorball plezier in sporthal Bokkeduinen

Floorball plezier in sporthal Bokkeduinen

Het was zondag 3 februari gezellig druk in sporthal Bokkeduinen. Voor de 2e keer organiseerde Sonics Floorball het Schoolfloorballtoernooi. De teams gingen met veel enthousiasme van start. Met rode gezichten van inspanning werden de wedstrijden gespeeld. In elkegroep moest het doelsaldo doorslag geven, omdat de teams heel gewaagd waren aan elkaar. In de categorie groep 5/6 eindigde de finale zelfs in een spannende penalty shoot out, waarbij team 1 van School op de Berg uiteindelijk aan het langste eind trok. Winnaars per categorie: 

Groep 3/4: De Aloysiusschool groep 3

Groep 5/6: School op de Berg Team 1

Groep 7/8: School op de Berg 7 Team 1

Gefeliciteerd!

Welke scholen mogen naar het regionale schoolschaaktoernooi?

Welke scholen mogen naar het regionale schoolschaaktoernooi?

Ook dit jaar organiseert schaakvereniging Hoogland weer het Schoolschaaktoernooi. Wederom voor zowel leerlingen van het Basisonderwijs als Voortgezet Onderwijs. O0 30 januari zaten leerlingen van de Middenbouw achter de schaakborden. Er werden mooie en spannende wedstrijden gespeeld. Aan het eind van de middag ging het team Aloysius 2 er met de winst vandoor. Dit team mag, samen met de nr. 2 en 3. van het Middenbouwtoernooi (De Bieshaar en Joost van den Vondel), op 23 maart meedoen met het regionale schoolschaaktoernooi in Maarssen.

Lees meer

Koningsspelen 2019; doen jullie ook mee?

Koningsspelen 2019; doen jullie ook mee?

Op vrijdag 12 april 2019 is alweer de zevende editie van de Koningsspelen!

Wegens het succes van afgelopen jaren wordt ook dit jaar het sportieve programma volledig georganiseerd door sportverenigingen. In de meeste gevallen is het programma vergelijkend met de afgelopen jaren. Het programma duurt van 10:00 uur tot ongeveer 13:00 uur.

Inschrijven kan vanaf maandag 11 februari t/m woensdag 13 februari 2019 via schoolsportamersfoort.nl. Er kan gekozen worden uit verschillende locaties. Per school moet er een inschrijfformulier worden ingevuld. Heeft jullie school nog geen registratie op de website? Doe dit dan zo snel mogelijk via deze link! Daarna kan er worden ingeschreven.

We hebben ook dit jaar besloten te werken met een loting om iedereen een eerlijke kans te geven op deelname. Scholen die, via dit programma, in de afgelopen jaren nog niet aan het sportieve programma hebben meegedaan krijgen hierbij voorrang.

Lees meer

Jouw account

E-mail
Wachtwoord
Registreer

Je gegevens worden gebruikt volgens ons privacy statement.