Terug naar: Verenigingen

ZV Hoogland

www.zvhoogland.nl
Algemene informatie

Sinds onze oprichting begin 2014 dragen wij bij aan de ontwikkeling van de zwemsport in de breedste zin van het woord. Vanuit onze visie waar gezelligheid en plezier onlosmakelijk aan verbonden zijn leiden wij talenten op voor topsport, maar ligt het accent op de opleidingen en breedtesport. Het begint immers bij de basis, zowel sportief als sociaal, en voor jong en oud. Wij bieden onze opleidingen en trainingen aan in Amersfoort en omgeving. Zwemvereniging Hoogland is een bij de KNZB aangesloten zwemvereniging.

Zwemvereniging Hoogland biedt haar activiteiten aan vanuit drie pijlers: sterrenplanwedstrijdzwemmen en recreatie. Het sterrenplan aanbod bestaat uit een variant op het KNZB-model, waarbij zowel de basis als plus versies worden aangeboden. Vanuit sterrenplan bestaat de mogelijkheid door te groeien naar één van de andere pijlers: wedstrijdzwemmen, of de recreatieve afdeling. De afdeling wedstrijdzwemmen bestaat uit drie jeugdgroepen, elk met een eigen coördinator, en de selectie onder leiding van de hoofdtrainer. Ook de masters (20 jaar en ouder) behoren tot de afdeling wedstrijdzwemmen. De derde en laatste pijler in het ZV Hoogland-aanbod is recreatie. Hier wordt voor jong (Aquafun) tot oud (trimzwemmen) een passend doch recreatief aanbod aangeboden, bijvoorbeeld gericht op conditieverbetering en het in groepsverband sporten.

 

Aquafun

ZV Hoogland biedt voor kinderen vanaf 5 jaar, in het bezit van in ieder geval een B-diploma, onder andere Aquafun aan. Aquafun is speciaal voor kinderen die zich (nog) niet met de wedstrijdsport willen bezighouden, en die op een speelse manier kennismaken met allerlei zwemactiviteiten. Plezier en zwemmen in een recreatieve setting staan voorop bij deze groep.

 

Wedstrijdzwemmen

Je maakt kennis met alle technische elementen van de vier zwemslagen (rug, school, vlinder, borstcrawl) je leert de startduik en het keerpunt aan, en je gaat voor het eerst deelnemen aan zwemwedstrijden. Naast de wateraspecten die onlosmakelijk verbonden zijn aan een zwemvereniging, maak je bij ZV Hoogland al vanaf jongs af aan kennis met de sociale elementen van het verenigingsleven.

Jouw account

E-mail
Wachtwoord
Registreer

Je gegevens worden gebruikt volgens ons privacy statement.